radyobir
radyobir

K. Kore'de 6.3 şiddetindeki depremle ilgili şok iddia

Kuzey Kore'de ilk belirlemelere göre 5,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Amerika Birleşik Devletleri Jeoloji Araştırmaları Kurumu (USGS) daha sonra depremin büyüklüğünü 6,3 olarak revize ederken, şiddetli sarsıntının Kuzey Kore'nin uluslararası balistik füze denemesi sırasında meydana geldiği belirtiliyor.

03 Eylül 2017 07:54 | Güncelleme :03 Eylül 2017 08:07 | Kategori: Dünya

Kuzey Kore'de yerin yaklaşık 10 kilometre altında ilk belirlemelere göre 5,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Amerika Birleşik Devletleri Jeoloji Araştırmaları Kurumu (USGS), daha sonra Kuzey Kore'deki depremin büyüklüğünü 6,3 olarak güncelledi.

Güney Kore kaynaklarına göre deprem, Kuzey Kore'nin uluslararası balistik füze denemesi sırasında meydana geldi. Kuzey Kore'nin nükleer füze denemelerini yaptığı bölgede meydana gelen depremin doğal yollardan olmadığı, insan etkisiyle olduğu belirtiliyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI