radyobir
radyobir

Norveç'ten AB'nin Ukrayna'ya askeri yardımına destek

Norveç hükümeti, Ukrayna'ya sağlanan desteğe katkıda bulunacaklarını ve Avrupa Birliği'nin (AB) Ukraynalı askerlere yönelik eğitim girişimine 150 milyon kron (yaklaşık 280 milyon TL) yönlendireceklerini belirtti.

26 Kasım 2022 08:10 | Kategori: Avrupa

Norveç hükümeti, Ukrayna’ya sağlanan desteğe katkıda bulunacaklarını ve Avrupa Birliği’nin (AB) Ukraynalı askerlere yönelik eğitim girişimine 150 milyon kron (yaklaşık 280 milyon TL) yönlendireceklerini belirtti.

Savunma Bakanı Bjorn Arild Gram, Ukrayna’nın yeterli miktarda silah elde etmek dahil diğer ülkelerin desteğine bağımlı olduğunu belirterek, "Norveç şu anda kadar önemli destek sağladı ve bundan böyle de askeri teçhizat bağışı şeklinde katkıda bulunmaya devam edecek” dedi.

AB’nin başlangıçta 15 bin Ukraynalı askere eğitim sağlamayı planladığını açıklayan Norveç ayrıca Estonya’nın Ukrayna’ya hediye ettiği sahra hastanesini ve beş sağlık otobüsünü de kısmen finanse edecek.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI