radyobir
radyobir

Rus jeti ABD casus uçağına çarpıyormuş!..

ABD Savunma Bakanlığı, 7 Nisan sabahı bir Rus jetinin, Baltık Denizi üzerinde uçuş yapan Amerikan casus uçağına "çarpacak kadar" yaklaştığını iddia etti.

11 Nisan 2015 13:22 | Kategori: Dünya

Pentagon Sözcüsü Eikeen M. Lainez tarafından yapılan açıklamada, "7 Nisan sabahı, SU-27 tipi bir Rus jeti, Baltık Denizi üzerinde olağan uçuşlarını sürdüren RC-135U tipi Amerikan uçağına profesyonellik dışı bir şekilde çarpacak boyutta yaklaştı. ABD bu sorunu ilgili diplomatik kanallara iletmeye hazırlanıyor" denildi.

Havadaki tehlikeli yakınlaşma sırasında iki uçak arasında yaklaşık 6 metre mesafe kaldığı belirtilirken, Amerikan casus uçağının o sırada Rusya'nın batısında ve Kaliningrad bölgesindeki askeri hareketliliği gözlemlediği kaydedildi. ABD medyasında Rus uçağının, silahsız Amerikan keşif uçağına 6 metre yaklaşarak uçak mürettabatının hayatını 'pervasızca' riske attığı ifade edildi.

Rusya Savunma Bakanlığı, daha önce birçok kez Rus savaş uçaklarının uçuşlarını uluslararası kurallara uygun şekilde ve diğer ülkelerin hava sınırlarını ihlal etmeden gerçekleştirdiğini belirtmişti.

NATO yetkilileri ise son aylarda Rus askeri uçaklarının Baltık Denizi dahil Avrupa hava sahasında uçuşlarını sıklaştırdığını söylüyor. Rusya Hava Kuvvetleri Komutanı Viktor Bondarev söz konusu iddiaları, dikkatleri NATO'nun Rusya sınırı yakınlarında artan faaliyetinden uzaklaştırmak için gündeme getirilen propaganda girişimi olarak değerlendirmişti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI