radyobir
radyobir

Spotify ve Apple Music yılın en çok dinlenenlerini açıkladı

Yeni yıla doğru yaklaşılırken çevrimiçi platformlar da 2021'nin en'leri listelerini paylaşmaya başladı.

02 Aralık 2021 05:32 | Kategori: Müzik

Spotify ve Apple Music verilerine göre yılın en çok dinlenen sanatçıları arasında Ed Sheeran, Taylor Swift, Bad Bunny ve BTS üst sıralarda yer alıyor.

Spotify'da küresel çapta en çok dinlenen şarkılarda ilk 3 sırada Olivia Rodrigo'nun 'Drivers License', Lil Nas X'in 'Montero (Call Me By Your Name)' ve The Kid Laroi'nin 'Stay' parçaları var.

Apple Music'te ise ilk 3 sıra şöyle: BTS- Dynamite, Olivia Rodrigo- Drivers License, Ariana Grande- Positions.

2020'de yayınlanan Dynamite şarkısının Spotify'da ilk 5'e girememesi, platformun, grubun çıktığı Güney Kore'de bu yıl kullanılmaya başlanmasından kaynaklanıyor.

Grammy adayı BTS grubu '2020'nin en çok satan şarkıcıları' listesinde ilk sırada

Yine Spotify'ın küresel çapta en çok dinlenen sanatçılar listesinin ilk 3 sırasında ise Bad Bunny, Taylor Swift ve BTS oturuyor.

Küresel çevrimiçi müzik dinleme piyaasının yüzde 48'ini Spotify ve Apple Music kaplıyor. Öyle ki Spotify'ın ilk 5 şarkı listesindekiler bu yıl 1 milyardan fazla kez dinlendi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI