radyobir
radyobir

Tren kazasıyla ilgili önemli açıklama!..

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Ankara'daki hızlı tren kazasıyla ilgili açıklama yaptı. Bakan Turhan, 'sinyalizasyon olmadığı için bu kaza oldu' gibi değerlendirme yapanların doğru değerlendirme yapmadığını söyledi.

14 Aralık 2018 15:50 | Kategori:

İşte Bakan Turan'ın açıklamaları:

"Dün ifade ettiğim bilgilere ilave edeceğim başka bir bilgi yok. Sinyalizasyon sistemi demir yollarımızda son bir kaç yıldır tesis etmeye çalıştığımız bir sistemdir. Sinyalizasyon sistemi için olmazsa olmaz değil. Bu ilave güvenlik için, otomasyona geçmek için demir yollarına tesis ettiğimiz bir sistemdir.

Bu sistemin olmamasından dolayı demir yollarında işletme yapılamaz diye bir şey yok. Bunu bilgilerinize sunuyorum. Kamuoyunu bu konuda son günlerde kazadan sonra 'sinyalizasyon olmadığı için bu kaza oldu' gibi değerlendirmeler yapanlar doğru bir değerlendirme yapmıyor."

Bakan Turhan, 'Çarpışan iki trende var mıydı?' sorusuna ise şu yanıtı verdi: "Bu soru doğru bir soru değil. Sinyalizasyon sistemleri demir yolu sistemlerinde bulunan, hatlarında bulunan bir sistem."

"SİYASETİN İŞLEDİĞİ ÖNEMLİ BİR CİNAYET"

Bilindiği üzere CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Kayaş-Ankara-Sincan hattının sinyalizasyon kurulmadan devreye alınması siyasetin işlediği önemli bir cinayettir." demişti. 

Özel, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, bugün bütçe gündemiyle açılan Meclis'te Türkiye'nin merak ettiği sorulara cevap verecek hiç kimsenin olmadığını iddia etti.

Durum böyle iken, Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan ile Eski Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Genel Müdürü ve AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman'ın TBMM Genel Kurulunda "kafa kafaya vererek" konuştuklarını ve konuştukları belli olmasın diye de elleriyle ağızlarını kapattıklarını belirten Özel, "Bir başka sorumlu varsa, baş sorumlu varsa o da bu Meclis'in Başkanı Binali Yıldırım." ifadesini kullandı.

Özgür Özel, Arslan'ın daha sonra yaptığı konuşmada, iktidarları boyunca tren kazasında hayatını kaybeden bin 500'ün üzerinde vatandaş için, "Rakam çok gibi görünüyor. Aslında tren gidiyor, hemzemin geçit var, traktörle önüne atlayıp ölüyor bunlar" dediğini öne sürdü. Böyle bir ifadenin, tren kazalarında hayatını kaybeden binlerce kişinin ailesine yapılan büyük bir saygısızlık olduğunu vurgulayan Özel, "Eğer siz bir traktörü trenin önüne atlayabilecek şekilde hemzemin geçit inşa ediyorsanız ve burada sorumluluğu ölen gariban vatandaşa yüklüyorsanız, size söyleyecek bir şey yok." diye konuştu. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI