radyobir
radyobir

"Kamyon şöförü gibi yemek yiyor"

Ferzan Özpetek'in kendi kitabından beyazperdeye uyarladığı "İstanbul Kırmızısı" filminin çekimleri Büyükada'da devam ediyor. Ünlü yönetmen önceki gün filmin oyuncuları Tuba Büyüküstün, Nejat İşler, Mehmet Günsür ve Halit Ergenç ile Büyükada Splendid Palace Otel'de basın toplantısı düzenledi.

27 Mayıs 2016 06:00 | Güncelleme :27 Mayıs 2016 19:50 | Kategori: Kültür & Sanat

Çekimler nasıl gidiyor, neler söyleyeceksiniz?

- Ferzan Özpetek: Çekimlere Büyükada’da devam ediyoruz. Benim ilk Türk filmim. Onun için çok heyecanlıyım. Bu film, birebir benim hayatım değil. Birebir "İstanbul Kırmızısı” kitabı da değil. Romanın aynısını yapmak beni sıkardı. Nejat İşler benim rolümde. Yani bir yönetmeni oynuyor. O yönetmen ben miyim ben de tam bilmiyorum. Mehmet (Günsür) ve Tuba (Büyüküstün) benim hayatımdaki çok önemli iki insanı canlandırıyor. Halit (Ergenç) ise tamamen yeni bir karakteri oynuyor.

Filmin kastını nasıl oluşturdunuz?

- Kastı oluştururken çok şanslıydım. Mehmet Günsür’le yıllar önce "Hamam” filminde birlikte çalışmıştık. Nejat İşler’le de Adana’daki film festivalinde beraber jüri üyeliği yapmıştık. Tuba Büyüküstün’ün ünlü olduğunu biliyordum ama star olduğundan haberim yoktu. Cast oluştururken bir arkadaşım "Tuba’yı gördün mü? Müthiş bir kadın. Saçlarını kısacık kestirip Paris’e yaşamaya gitti” dedi. Ben de "Olsun yine de bir teklif edelim” dedim. Yokmuş öyle bir şey. Görüşmeye geldi, çarpıldım kendisine.

İKİSİ DE KAMYON ŞOFÖRÜ GİBİ YEMEK YİYOR

Saçlarına mı çarpıldınız?

- Yok hatta "kısa saçlı halini göstermeyelim” dediler. Kısa saç, devamlılık açısından çok zor sinemada. Hemen uzuyor çünkü. İtalya’da çok güvendiğim bütün filmlerimde saç bakımı yapan bir bey geldi. Tuba’nın saçlarını kesti. Her 20 günde bir İtalya’dan geliyor saçlarını kesiyor. İşte öyle uğraşıyoruz.

Son filminiz "Kemerlerinizi Bağlayın”ın güzeli ünlü model Kasia Smutniak’ti. Yeni oyuncunuz Tuba Büyüküstün’le arasında bir benzerlik var mı sizce? 

- İkisi de biraz kamyon şoförü gibi yemek yiyorlar. (Gülüyor) Yemek ısmarlarken soruyorum, "Yağsız et mi istersiniz” diye cevap "Yok yağlı et isterim” yanıtını alıyorum.

SEZEN AKSU’NUN OLUP OLMAYACAĞI BELLİ DEĞİL

Birçok filminizde Sezen Aksu şarkılarına yer verdiniz. Peki "İstanbul Kırmızısı”nda bir Sezen Aksu şarkısı duyacak mıyız?

- Şimdilik yok ama hiç belli olmaz. Şu anda benim konsantre olduğum şey oyuncular, hikayeyi iyi bir şekilde anlatabilmek.

Vizyon tarihi belli mi?

- Henüz belli değil ama 2017 Şubat’ına yetiştirmeye çalışıyoruz.

Gala nerede olacak?

- O iş çok zor. Filmin promosyon kısmında Nejat İşler benden kaçacak biliyorum ama. (Gülüyor) Bir filmi yapıp bitirelim, ondan sonra bakalım.

Cenker TEZEL (Hürriyet)

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI