radyobir
radyobir

'Sağlıklı beslenmeye yetecek para yok'

İngiltere'de halk sağlığı uzmanları Başbakan'a yönelik bir açık mektupta birçok kişinin "iyi bir beslenme" için yeterli geliri olmadığını iddia etti.

05 Mayıs 2014 16:03 | Kategori: Ekonomi

İngiltere Halk Sağlığı Fakültesi durumun ciddi olduğunu ve konuyu araştırmak için hükümet tarafından bağımsız bir grup kurulması gerektiğini söyledi.

Ama hükümet eldeki verilerin sorunla mücadelede ilerleme katedildiğini gösterdiği kanısında.Mektup kanıt olarak yükselen gıda fiyatlarını, düşen ücretleri ve gıda bankalarına talep patlamasını gösterdi.
OECD içi karşılaştırma
Mart ayında yayımlanan Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü verileri, İngiltere'de yiyecek satın almak için yeterli parası olmadığını söyleyen insanların sayısında düşüş olduğunu gösterdi.
Bu kişilerin oranı % 8,1 seviyesinde gerçekleşti.
Bu oran, AB ortalaması olan % 11,5 ve % OECD ortalaması olan 13,2'nin altında.
Bu aynı zamanda Fransa, Avustralya, ABD ve Kanada için ortalamasının da altında.
Gıda maliyetinde artış
Çevre, Gıda ve Köyişleri Bakanlığı rakamları ise 2007 ve 2012 yılları arasında, gıda maliyetinin reel olarak % 12 arttığını gösteriyor.
Meyve ve sebze alımı yaklaşık % 10 oranında düştü.
Düşüş oranı yoksul gruplar arasında daha yüksek.
Bir hükümet sözcüsü ise OECD rakamlarına işaret ederek, sorunların daha da kötüleştiği iddiasını sorguladı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI