radyobir
radyobir

2 albay boşu boşuna 4 gün hapis yatıyor

Tahliye kararına rağmen ismi listede olmadığı için cezaevinden çıkamayan Albay Ahmet Gökhan Rahtuvan'ın dosyasının da 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmediği ortaya çıktı. Rahtuvan'ın avukatı Yavuz Katı, "Hakkında tahliye kararı var, ancak kararı uygulatamıyoruz. 13 aydır cezaevinde bulunuyor. Yazık, araya haftasonu girdi, 4 gün boşuna cezaevinde kalacak" dedi. Tahliye olması beklenen emekli Hakim Albay Zeki Uçok'ta dosyası yetiştirilemeyince tahliyesi pazartesi gününe kaldı.

21 Haziran 2014 11:59 | Kategori:

Tahliyelerden sonra Sincan Cezaevi’nde çıkanların aileleri, büyük sevinç yaşayıp mutluluk gözyaşları dökerken bir aile ise şok yaşadı. Balyoz Davası’nda 10.5 yıl ceza alan emekli Albay Ahmet Gökhan Rahtuvan ismi listede çıkmayınca tahliye olamadı. Cezaevi girişinde bekleyen ailesi, büyük hayal kırıklığına uğradı. Rahtuvan’ın tahliye olmamasıyla ilgili bugün ilginç detaylar daha ortaya çıktı. Rahtuvan’ın avukatı Yavuz Katı, dosya karmaşası nedeniyle müvekkilinin tahliye olamadığını belirterek, şunları söyledi:

ANAYASA MAHKEMESİ KARARI VAR

"Anayasa Mahkemesi’nin verdiği kararda benim müvekkilimin de ismi var. Ancak müvekkilim, Balyoz ana davası karara bağlandığında yurtdışındaydı. Sonra gelip yargılandı ve 10.5 yıl ceza aldı. Ana dosyadan ayrı dosyada yargılandı. 10 Ağır Ceza Mahkemesi’nde olan dosyanın, arşivlerin toplandığı 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmemiş. Tahliye kararlarını Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi verdi. Müvekkilimin dosyası 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmediği için listede ismi çıkmadı. 2 gün uğraştık, 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde UYAP üzerinden dosyayı 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde istedi. Ancak 10. Ağır Ceza Mahkemesi görülmemiş bir kararla savcı mütaalası için dosyayı göndermedi. Müvekkilim bedavadan dört gün cezaevinde kalacak. Gönderilmeyen bir dosya yüzünden bir insanın dört gün mağdur etmek nasıl bir mantıktır? Özgürlükten bir saniye bile mahrum kalmak zor bir olaydır. Bu dört günün hesabını kim verecek?”

HAKİM ALBAY ÜÇOK DA ÇIKAMADI

Tahliye edilecek kişiler içinde bulunan emekli Hakim Albay Zeki Üçok da dün işlemlerinin yetiştirilememesi nedeniyle cezaevinden çıkamadı. Başka bir davada da yargılandığı için Üçok’la ilgili kararın dosyaların birleştirilmesinden dolayı geciktiği, bu nedenle Üçok’un da pazartesi günü tahliye olacağı öğrenildi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI