radyobir
radyobir

ABD polisi her gün 2 kişinin canını alıyor

ABD'de polisin özellikle de siyah vatandaşlara yönelik aşırı güç kullandığı tartışmaları devam ederken ülkenin önde gelen gazetelerinden Washington Post'un topladığı verilere göre, bu yılın ilk beş ayında ABD polisinin yaklaşık 385 kişiyi öldürdüğü ortaya çıktı.

01 Haziran 2015 08:42 | Kategori: Dünya

Günde ortalama iki kişiden fazla insanın polis tarafından öldürüldüğünü kaydeden gazete, bu rakamın önceki yılların resmi rakamlarını ikiye katladığını yazdı. Aralarında 18 yaşından küçük 8 kişinin de bulunduğu 385 kurbanın büyük çoğunluğunun yaş aralığının 25-34 olduğu saptandı.

ANA ETKEN KÖKEN

Polis şiddetinin kurbanlarının üçte ikisinin azınlıklar olduğunu belirten gazete, öldürülenlerin 171'inin beyaz, 100'ünün siyahi, 54'ünün Hispanik, 6'sının Asyalı, 3'ünün diğer 31'ini ise kökeni belirlenemeyenler olarak kategorize etti. Kökenin önemli ölçüde polis şiddetinde belirleyici olduğunun altını çizen gazete, polis kurşunuyla ölenlerin ortak özelliklerinin fakirlik, küçük suçlardan sabıka ve çeşitli ailevi veya duygusal sorunlar olduğunu belirtti.

SADECE 3 POLİS HÜKÜM GİYDİ

Kurbanların yüzde 80'inin ateş edildiği sırada silahlı veya silah sayılabilecek delici ve kesici malzemeler taşıdığı bilgisine yer veren gazete aynı zamanda öldürülen 49 kişinin herhangi bir silah taşımadığını 13 kişinin de elindeki malzemenin oyuncak olduğunun sonradan ortaya çıktığını kaydetti.
Gazete, şimdiye dek bu ölümlerden sadece üçünde polislerin suçlu bulunduğuna da dikkat çekti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI