radyobir
radyobir

Açık artırmada 2,3 milyon avroya satılan tablo!

Pop art sanat akımının öncülerinden Andy Warhol'un ''Leydiler ve centilmenler'' serisi içerisinde yer alan bir çalışması Paris'teki Sotheby's müzayede evinde dün gerçekleştirilen açık artırmada 2 milyon 337 bin avroya satıldı.

04 Aralık 2014 11:06 | Kategori: Kültür & Sanat

Sanatçının 1975 yılında akrilik boya kullanarak seligrafi yöntemi ile yaptığı Vilgeminy Ross adlı tablo şimdiye kadar hiçbir müzayedede satışa sunulmamıştı.
Warhol, ‘‘Leydiler ve centilmenler’’ serisini 1970’li yıllarda stüdyosuna davet etiği ünlü ve zengin kişileri resmederek oluşturdu. Ancak seri içerisinde yer alan Vilgeminy Ross adlı tablo için Warhol’a diğer eserlerinin ikonlaşmış figürleri olan Marilyn Monroe, Jacqueline Kennedy, Elizabeth Taylor ve Yves Saint Laurent gibi isimlerin aksine bir grup travesti modellik yapmıştı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI