radyobir
radyobir

Afganistanlı şehit annesi 25 Taliban militanını öldürdü

Khaama Press tarafından geçilen haberde, Afganistan'da yaşayan bir şehit annesinin oğlunun intikamını almak için organize ettiği silahlı saldırıda en az 25 Taliban militanının öldürüldüğü belirtildi.

26 Kasım 2014 10:03 | Kategori: Dünya

Ülkenin batı kesiminde bulunan Farah kentindeki bir sınır kontrol noktasında görev yapan polis memuru oğlu Taliban militanlarınca gözleri önünde öldürülen acılı anne, olayın ardından kızı ve gelini ile birlikte gittiği sınır kontrol noktasındaki silahları alıp Taliban militanlarının peşine düştü ve yaklaşık 7 saat süren bir çatışmayı başlattı. Çatışmada 25 Taliban militanı öldürülürken 5 militan da yaralı olarak ele geçirildi.
Afganistan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Sedik Sedikki, meydana gelen olaya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, şehit annesi tarafından Taliban’a karşı organize edilen silahlı çatışmanın Afgan toplumunun Taliban’a karşı duruşunu simgeleyen bir devrim sembolü olduğunu belirtti.
Taliban hareketinden ise konuya ilişkin olarak henüz herhangi bir açıklama yapılmadı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI