radyobir
radyobir

Almanya - Rusya arasında tecavüz gerilimi!..

Tecavüze uğradığını söyleyen Rus asıllı kız Almanya'yı karıştırdı. Almanlar "Tecavüz yok" derken, Rusya ayaklandı. Olaya 2 Türk gencinin de adı karıştı.

29 Ocak 2016 07:00 | Kategori: Dünya

Almanya’nın başkenti Berlin’de, 13 yaşındaki Lisa adlı, Rus asıllı Alman bir kız çocuğu 11-12 Ocak tarihlerinde 30 saat ortadan kayboldu. Kız tekrar ortaya çıktıktan sonra, "Kaçırıldım ve tecavüze uğradım” dedi. Lisa’nın bir grup mülteci tarafından tecavüze uğradığına dair haberler sosyal medyada patladı. Rus televizyonları, olayı Köln’de yılbaşı gecesi yaşanan toplu taciz olayına benzetti.

‘İKİ TÜRK GENCİ İLE GİTTİM’

Alman polisi olayı yalanlayarak "Soruşturma sonucuna göre ne kaçırma ne de tecavüz söz konusu” açıklaması yaptı. Lisa ise soruşturmanın ardından "İki Türk genciyle gönüllü gittim” dedi. Ancak gönüllü bile olsa, 13 yaşındaki bir kızla cinsel ilişkide bulunmak suç. Türk gençlerinin adları açıklanmadı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov salı günü Almanya’yı tecavüz olayını örtbas etmekle suçladı. Suçlamaların sürmesi üzerine Alman hükümet sözcüsü Steffen Seibert, olayın siyasi istismar yapılmasına izin verilemeyeceğini söylerken, Alman Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier de Rusya’yı Almanya’daki mülteci tartışmasını kışkırtmak istemekle suçladı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI