radyobir
radyobir

Artvin'de sel felaketi, 8 ölü 2 kayıp

Artvin Valisi Kemal Cirit, gazetecilere yaptığı açıklamada, sel ve heyelan nedeniyle il genelinde 8 ölü ve 2 kayıp olduğunu, hasar tespit çalışmalarının sürdürüldüğünü söyledi. Metrekare başına 225 kilogram yağmur yağan bölgedeki afeti uluslararası haber ajansları son dakika olarak dünyaya duyurdu.

24 Ağustos 2015 19:18 | Kategori: Yaşam

Vali Cirit, şunları söyledi:

Bazı köylerimizde bazı vatandaşlarımız evlerinde mahsurlar. Onlarla da AFAD ekiplerimizle birlikte çalışma yürütmekteyiz.

Görüş mesafesi çok düşük olduğu için helikopterlerle hizmet verme şansımız yok. AFAD, TSK ve sahil güvenlik bir çalışma yürüttüler. Arhavi ilçemizde geri dönmek durumunda kaldı ama mahsur kalan vatandaşlarımıza karadan ulaşarak yardım yakında götürürüz. Birkaç saate kurtarmış oluruz umarım.

Hopa merkez, Orta Mahalle'de çöken evimizde 3 vatandaşımız, Yoldere'de 3 vatandaşımız, Yeşilköy'de 1 vatandaşımız, Eşmeköy'de de 1 vatandaşımız hayatını kaybetti.

Gece de bu yağışların devam edeceğini düşünmekteyiz. Kamunun bütün birimleri ve Trabzon gibi illerimizle, hatta Samsun'dan çeşitli iş makinalarımızla desteklenecek.

HAYATINI KAYBEDENLERİN İSİMLERİ

Sel felaketinde hayatını kaybeden 8 kişiden 3'ünün isimleri belli oldu. O isimler; Sabri Acıbadem, Emniyet Gedik ve Ünsal Gedik.



TEHLİKE BİTMEDİ

Bu arada meteoroloji uzmanlarına göre önümüzdeki saatlerde yağışlar daha da güçlenerek devam edecek. Karadeniz'in üzerinde tekrar oluşan yoğun bulut, Sinop'tan Artvin'e kadar olan tüm bölgeyi etkileyecek. Sinop, Ordu, Samsun, Giresun bölgesinde çok kuvvetli yağış olasılığı var.

Uzmanlar özellikle Rize'lileri çok kuvvetli yağış olabileceği konusunda uyardı. Çok etkili bir türbülans olduğunu bildiren uzmanlar, bu türbülansın ve yağışların, helikopterlerin kalkışını ve haraketlerini bile engelleyebileceğini belirtiyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, bu gece ve yarın Samsun, Ordu ve Sinop çevrelerinin,  yerel olarak kuvvetli, yer yer çok kuvvetli ve gök gürültülü sağanağın etkisi altına gireceği belirtildi.

Meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve ulaşımdaki aksamalara karşı vatandaşların tedbirli olması istendi.



Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI