radyobir
radyobir

Askeri üsse intihar saldırısı: 6 ölü

Yemen'in Aden kentindeki Savlaban Askeri Üssüne bomba yüklü iki araç ile düzenlenen intihar saldırısında, altı asker kişinin hayatını kaybetti.

06 Temmuz 2016 09:54 | Kategori: Dünya

Aden'in Uluslararası Havalimanı yakınlarındaki Savlaban Askeri Üssü ana kapısına, bomba yüklü iki araç ile intihar saldırısı düzenlendi. Saldırıda altı asker hayatını kaybederken, saldırı sonrası silahlı çatışmaların yaşandığı ifade edildi.

Saldırı sonrası bölgenin güvenlik kordonu altına alındığı, ana arterlerin ulaşıma kapatıldığı kaydedildi. Olay hakkında yetkili makamlardan henüz resmi açıklama yapılmadı.

YEMEN'DEN BARIŞ ÇAĞRILARI

Dün hem Yemen Cumhurbaşkanı Abdurrabu Mansur Hadi hem de Husi liderlerinden Muhammed Ali Husi, bayram nedeniyle birer mesaj yayınlayarak ülkelerindeki şiddet olaylarının sona ermesini istediklerini kaydetmişti.

Hadi mesajında "Hiçbir güç Yemen halkının galip gelmesine engel olamayacak. Halk, güçsüz ya da tedbirsiz olduğu için değil akan kanın durmasını ve devletin kalan mirasının korunmasını istediği için barış istemektedir" ifadesini kullanmış, Husi ise "Ülkede yeni bir sayfa açmaya ve kalplerimizi birbirimize açmaya hazır olduğumuzu vurguluyoruz. Ülke dışındaki hükümeti hiç kimsenin baskısı ve vesayeti olmadan diyaloğa geçmek için ülkeye dönmeye çağırıyoruz" demişti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI