radyobir
radyobir

Assange'dan şok iddialar!..

WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange, ABD Ulusal Güvenlik Kurumu'nun (NSA) bütçesinin yüzde 80'inin şirketlerden geldiğini, bunun da devletle şirketler arasındaki kaynaşmaya işaret ettiğini söyledi.

08 Haziran 2016 06:29 | Kategori: Dünya

bir medya forumuna video konferansla bağlanan Assange, "(ABD'de) devletle şirketler arasında bir kaynaşma var. NSA'in bütçesinin yüzde 80'i özelleştirilmiş. (NSA), ABD derin devletinin çekirdeği" dedi.

​ABD'li teknoloji şirketi Google'a da eleştiri yönelten Assange, "Google hem kişisel hem de iş düzeyinde 'Washington gücüyle' entegre durumda. Dağıtım kanalları üzerindeki kontrolünü artıran google, ABD istisnacılığı ile müttefiklik yapıyor" ifadelerini kullandı.

Google'ın 'geleneksel bir ABD devlet gücüne' dönüştüğünü de ekleyen Assange, şirketin eski yönetim kurulu başkanı Eric Schmidt'in artık Pentagon'un inovasyon kuruluna başkanlık yaptığını hatırlattı.

​'GOOGLE VE CLINTON ARASINDAKİ BİR 'AL GÜLÜM VER GÜLÜM' MESELESİ'

Ayrıca Assange, Google'ın ABD'de Demokrat Parti'den adaylığını garantileyen eski dışişleri bakanı Hillary Clinton'ın seçim kampanyasına da doğrudan müdahil olduğunu söyleyip, "Google Dışişleri Bakanlığı'nı kullanmıştı. Bu, bir 'al gülüm ver gülüm' meselesi" ifadelerini kullandı.

'SURİYE'Yİ BOMBALAMA ÇAĞRISINI DESTEKLEYİP AL JAZEERA İLE PLANLAR KURMUŞTU'

Assange'ın anlattığına göre Google, 'ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin 2013'te yaptığı Suriye'yi bombalama çağrısını desteklemek için ana sayfasını kullanıp Suriyelileri karşı tarafa geçmeye teşvik etmek için Katar merkezli Al Jazeera televizyonuyla planlar da kurdu.'

Assange, Google'ın Çin'i rakip olarak gördüğünü de ekledi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI