radyobir
radyobir

Otoyol yapımına karşı çıkanlar sokakta parti verdi

Almanya'nın başkenti Berlin, cumartesi günü ilginç bir gösteriye sahne oldu.

04 Eylül 2023 06:12 | Güncelleme :04 Eylül 2023 12:37 | Kategori: Avrupa

Binlerce gösterici kentin doğusundaki Friedrichshain bölgesindeki anayolu öğleden sonra ve akşam saatlerinde kapatan binlerce gösterici büyük bir parti düzenledi.

Göstericiler Berlin'in ana otoyolu olan A100'ün genişletilmesi projesinin durdurulmasını istedi.

Projeyle birlikte A100'ün bu bölgeye doğru uzaması ve bölgedeki birçok gece kulübünün yıkılması planlanıyor.

Yıkılacak işletmeler arasında About Blank, Wilde Renate, Else, Oxi, Void ve Club Ost gibi Berlin'in en cüretkâr mekanlarının da ismi geçiyor.

6 şeritli otoyol için yaklaşık 20 gece kulübü ve kültürel alanın yanı sıra bazı evlerin de yıkılması bekleniyor.

Projeye karşı çıkanlar otoyolun 1 milyar euroya ulaşan maliyetine de dikkat çekiyor.

Cumartesi günü yapılan gösteriye katılan Selina isimli bir şehir sakini BBC'ye yaptığı açıklamada, "Bu beni çok üzüyor ve kızdırıyor. Berlin kültüründen çok şey kaybolacak. Şehir merkezinde bir otoyol olması gerekmiyor. Çok iyi bir toplu taşıma ağına sahibiz" diye konuştu.

Gösteride DJ'lik yapan Amperia isimli bir gösterici ise sadece gece kulüplerinin yıkılmaması için değil çevre için de sokağa çıktıklarını belirterek, "Otoyol şehre aşırı gürültü ve kirlilik getirecek. Bu herkese zarar verecek. Ona nasıl baktığınızdan bağımsız saçma bir proje" ifadelerini kullandı.

Şehir sakinlerinin bir bölümü A100 otoyolunun yapımına itiraz etse de, hükümet ve Berlin Belediyesi yolun şehrin artan nüfusuyla mücadele için gerekli olduğunu düşünüyor.

Otoyolun yapılması gerektiğini savunanlar ayrıca gece kulüplerinin orada bulunma sebebinin de A100 otoyolu olduğunu belirtiyor. Bölgenin onlarca yıl önce otoyolun uzatılacağı rota olarak planlandığına dikkat çekilirken, bu nedenle o bölgede gece kulübü dışında bir şey inşa edilmediği vurgulanıyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI