radyobir
radyobir

Bodrum Bale Festivali 20 yaşında

Ülkemizin ilk ve tek bale festivali olan, Uluslararası Bodrum Bale Festivali 20. yaşını performanslar, yabancı konukdansçı ve topluluklarla kutlamaya hazırlanıyor.

25 Temmuz 2023 05:24 | Kategori: Opera ve Bale

20. Uluslararası Bodrum Bale Festivali, 5-17 Ağustos 2023 tarihleri arasında Bodrum Kalesi, Kuzey Hendeği sahnesinde gerçekleştirilecektir.

Festivalin açılış eseri, 22 yıldır kapalı gişe sahnelenen HAREM balesi. Ney, kanun, bendir ve kudüm gibi Klasik Türk müziği sazlarıyla canlı olarak icra edilen, Türk Bale eseri Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından 5 Ağustos Cumartesi akşamı sahnelenecek. İzmir Devlet Opera ve Balesi 8 Ağustos Salı akşamı, NOTRE DAME’IN KAMBURU balesini sahneye taşıyacak. Yabancı konuk topluluklar ve sanatçılar ile renkli performansların yaşanacağı festivalde masalsı Hint Danslarının sergileneceği A PASSAGE TO BOLLYWOOD adlı eserleri ile Navdhara Hint Dans Tiyatrosu 11 Ağustos Cuma akşamı seyircilerimizle buluşacak. İspanya’dan gelen kadın dansçıların sahneleyeceği ve koreografisi, İspanyol dansçı Aarón Vivancos ve Elías Vivancos ait olan WOMAN BY AARÓN VIVANCOS adlı Flamenko eseri 13 Ağustos Pazar akşamı sahnede olacak. Festival, 16-17 Ağustos Çarşamba ve Perşembe akşamları, İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek DON KİŞOT balesi ile sona erecektir.

Festival PROGRAMI;

5 Ağustos 2023 Cumartesi, HAREM - Bale eseri – 2 Perde (100dk) Ankara Devlet Opera ve Balesi
Reji ve Koreografi: Merih ÇİMENCİLER
Klasik Türk ve Osmanlı Müziği

8 Ağustos 2023 Salı, NOTRE DAME’IN KAMBURU – Bale eseri – 2 Perde (100dk) İzmir Devlet Opera ve Balesi
Bale Koreografi ve Libretto: G. Armağan DAVRAN- A. Volkan ERSOY
Müzik: Cesare PUGNI / Müzik Düzenleme : Bujor HOINIC

11 Ağustos 2023 Cuma, A PASSAGE TO BOLLYWOOD- Hint Dansları (Bollywood)-1 Perde (75 dk.) Navdhara Hindistan Dans Tiyatrosu
Koreografi: Ashley LOBO
Müzik: Klasik Hint Müzikleri, Modern Bollywood Şarkıları

13 Ağustos 2023 Pazar, WOMAN BY AARON VIVANCOS – Flamenko dansları – 1 Perde (100 dk.) İspanyol Flamenko Dans Topluluğu
Koreografi: Aarón VIVANCOS - Elías VIVANCOS
Müzik: Avangard Flamenko – Gonzalo GARCIA

16 - 17 Ağustos 2023 Çarşamba ve Perşembe, DON KİŞOT – Bale eseri – 2 Perde İstanbul Devlet Opera ve Balesi
Sahneye Koyan ve Düzenleyen: Ayşem SUNAL SAVAŞKURT
Bale Koreografi: Marius PETIPA, Besteci: Ludwig MINKUS

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI