radyobir
radyobir

Can'a anne şefkati!

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde annesinin bakamadığı yavru şempanzeye, 15 yıl annesini büyüten bakıcı sahip çıktı.

12 Şubat 2017 05:11 | Kategori: Yaşam

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde 15 yıl boyunca Angel isimli şempanzeyi büyüten bakıcı Nedim Aslan, şimdi de Angel'ın bakamadığı yavrusu Can'la ilgileniyor.

Yüzölçümü ve barındırdığı türler bakımından Türkiye'de ilk, Avrupa'da 2. ve dünyada 4. sırada yer alan Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nin son sakinlerinden 6 aylık minik şempanze Can, kısa sürede herkesin ilgi odağı oldu.

48 yaşındaki bakıcısı Nedim Aslan ilk günden itibaren sahip çıktı. Yavruya ihtiyaç duyduğu şefkati sağlayan Aslan, çıkardığı seslerden Can'ın ne istediğini anlıyor.

Aslan, "Şempanze Can'a ilk günden bu yana bakıyoruz. Annesi doğumdan sonra bakımını yapmadı. Süt vermeyince biz de annesinden ayırmak zorunda kaldık. Şu anda kendimiz bakıyoruz. Bir çocuk gibi kendisiyle ilgileniyoruz." diye konuştu.

Yaptığı işten zevk aldığını belirten Aslan, "15 yıldan bu yana işimi zevkle yapıyorum. Hayvanlara da bakmayı çok seviyorum" diye konuştu.



"Bakıcılarımızın elinde büyüdü"

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler ise Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde ilk defa bir şempanzenin dünyaya geldiğini belirtti.

"Can" ismini verdikleri şempanzenin insanlar tarafından da yoğun ilgi gördüğünü aktaran Özsöyler, "Gaziantep'teki hayvanat bahçesinde bulunan Can'ı neredeyse herkes görmeye geliyor. Artık Can büyüdü. Bakıcısıyla el ele dolaşabiliyor. Aynı barınakta birlikte dolaşıyorlar, birlikte geziyorlar. Can şu anda 6 aylığa gelmiş durumda. Artık bizim hayvanat bahçemizin maskotu oldu." dedi.

"Hayvan sevgisi olmayanı çalıştırmıyoruz"

Özsöyler, "Bizler hayvanat bahçesinde özellikle hayvan sevgisi olan kişilerle çalışmak istiyoruz. Hayvan sevgisi olmayanları buraya almıyoruz. Hayvanlarla iç içe oldukları için hayvan sevgisi olması gerekiyor. Bu arkadaşta çok fazla hayvan sevgisi olduğu için bu görevi layık gördük" diye konuştu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI