radyobir
radyobir

Dağıstan'da "Helal Expo" açıldı

26 Eylül'de Dağıstan'ın başkenti Mahaçkale'de 2. Uluslararası Ticaret ve Sanayi Fuarı Hazar Helal Expo 2014 açılıyor. Tamamını oku: http://turkish.ruvr.ru/2014_09_25/Dagistan-Hazar-Helal-Expo/

26 Eylül 2014 12:56 | Kategori: Dünya

Etkinliğin amacı, Rusya ile İslam dünyası arasındaki ticari-ekonomik ilişkileri genişletmek, fuara katılanların ortaklıklar kurmalarına yardım etmektir.
Rusya’nın Sesi’ne konuşan Hazar Helal Expo 2014 Organizasyon Komitesi Başkan Yardımcısı Ayşe Ahmedova, Mahaçkale’ye Azerbaycan, Türkiye, İran, Malezya ve başka ülkelerden misafirlerin gelmesini beklediklerini ifade ederek şunu söyledi:
‘Bu yılki fuarımıza katılanların sayısını artırmaya, helal ürün sektörünü temsil edecek alanları genişletmeye çalıştık. Fuar organizatörlerinin güttüği başka bir amaç, helal ürünleri Rusya’da tanıtmaktır. Gerek Rusya Federasyonu’nda gerekse ülke dışında faaliyette bulunan firmaların bize yoğun ilgi gösterdiği için çok memnunuz. Fuarımıza ortak çalışmalar yürüten şirketlerin temsilcileri de katılacak. Bu arada Türkiye’den Dağıstan Cumhuriyeti ile ortak iş yapan Prestij Mobilya firması katılacak. Bu firma, Dağıstan pazarına giriş yapmaya büyük ilgi gösterdi’.
Dağıstan, Helal Expo Fuarı’na ikinci kez ev sahipliği yapıyor. Fuar katılımcıları arasında birkaç yıldır Uluslararası Moskova Helal Expo Fuarına aktif şekilde katılanlar var. Bu, bir tesadüf değildir. Çünkü Hazar Helal Expo Fuarını düzenleme fikri ta Moskova’da ortaya atılmıştı. Moskova etkinliklerinin birçok katılımcısı başta Dağıstan Cumhuriyeti olmak üzere Kafkas cumhuriyetlerinin pazarındaki varlığını genişletmeyi amaçlıyor.
Lariba Finance Genel Müdürü ve Hazar Helal Expo 2014 İş Forumu moderatörü Murad Aleskerov, ürünleri ve faaliyetleri helal ürün sektörüne ait olan bütün alanlarda çalışan iş adamlarını Mahaçkale’de düzenlenecek iş forumuna katılmaya davet ettiklerini kaydederek şunu söyledi:
‘İş Forumu çerçevesinde en ilginç, en cazip projeler sunulacak. Şirketlere ürünlerini tanıtma, potansiyel ortak, müşteri, yatırımcıları bulma imkanı verilecek. Bu gibi etkinlikler imaj tanıtımının bir parçası olduğu için fuarların yapıldığı anda maddi çıkar elde etmeyi beklememelidir. Ancak geçen yılki iş forumunun sonuçlarına dayanarak başta tekstil ve gıda sanayii alanlarında bir sürü başarılı sözleşmenin imzalanmış olduğunu söyleyebilirim. Geçen yıl Malezya’dan misafirler gelmişlerdi. Onlar, Dağıstan Cumhuriyeti Ticaret ve Yatırım Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ile iyi niyet anlaşmasını imzalamışlardı. Bu yılki fuarımıza da çok misafirin gelmesini bekliyoruz’.
Bu yıl Hazar Helal Expo organizatörleri kadın forumunu düzenlemeye karar verdiler. Hazar Helal Expo 2014 Organizasyon Komitesi Başkan Yardımcısı Ayşe Ahmedova, bu vesileyle Mahaçkale’ye kadın heyetlerinin gelmesini beklediklerini ifade ederek sözlerine şöyle devam etti:
‘Helal ürün sektörünün gelişmesinin ayrıca kadınlara, ev işi nasıl yaptıklarına bağlı olduğunu düşünüyoruz. Bu yüzden bu yılki etkinlik kapsamında kadınlara bir araya gelip helal ürün sektörünün gelişmesine dair fikirlerini dile getirme fırsatını tanımaya karar verdik. Çünkü helal derken sadece gıda ürünleri değil, genel olarak yaşam tarzı kastediyoruz. Aktivist kadınların helal ürün sektörünün gelişmesine elinden geldiğince katkıda bulunacaklarını ummuyoruz’.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI