radyobir
radyobir

Dev kokain laboratuvarı yerle bir!..

Kolombiya'da güvenlik güçleri, büyük bir operasyon düzenleyerek ülkenin güneydoğusundaki ormanlık bölgede bulunan 104 kokain labarotuvarını yok etti.

03 Ağustos 2016 06:45 | Kategori: Dünya

Yetkililer operasyonun koka bitkisini yetiştiren yoksul çiftçiler yerine, üreticileri ve kaçakçıları hedef alan yeni stratejinin bir parçası olduğunu söyledi.

Operasyonlar FARC gerillalarının faal olduğu bölgelerde gerçekleştirildi. FARC liderleri uyuşturucu ticaretine karıştıkları suçlamalarını reddediyor.

Polis, yok edilen laboratuvarlarda yılda 100 ton civarında kokain üretilebileceğini söyledi.



Operasyonlar beş gün boyunca devam etti.



San Jose del Guaviare üzerinde uçan uyuşturucuyla mücadele polisinin helikopteri.



Ateşe verilmeden önce bir kokain laboratuvarını inceleyen bir asker.


Guaviare eyaletindeki koka bitkisi tarlalarının üzerinde uçan bir helikopter.


Operasyonlarda polise bağlı komando birlikleri de yer aldı. Operasyonda yer alan bir polis komandosu

Kolombiya Uyuşturucuyla Mücadele Polisi Direktörü Jose Angel Mendoza Reuters'a yaptığı açıklamada "Bu uyuşturucu kaçakçılarının finans kaynaklarına yapısal bir darbe" dedi.

Kolombiya'daki kokain ticaretini yöneten gruplar, koka yetiştiricilerinden vergi alıyor, üretim laboratuvarları işletiyor ve uyuşturucuyu Meksikalı kartellerle ortaklık kurarak ülke dışına çıkartıyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI