radyobir
radyobir

Dünyanın en yaşlı lideri Mugabe: Ölmüyorum

Dünyanın görevi başındaki en yaşlı devlet başkanı 93 yaşındaki Robert Mugabe, sağlığının kötüye gittiği iddialarına "Ölmüyorum" açıklamasıyla yanıt verdi.

30 Temmuz 2017 05:10 | Kategori: Dünya

Zimbabve Devlet Başkanı Robert Mugabe, tedavileri için gittiği Singapur'a ziyaretlerinin son zamanlarda artmasının üzerine ortaya çıkan iddialara yanıt verdi. Ziyaretlerini rutin kontoller sebebiyle yaptığını söyleyen Mugabe, Chinhoyi'de yaptığı konuşmada "Başkanın gidici olduğuna dair söylentiler var. Ben gitmiyorum, ölmüyorum" ifadelerini kullandı.

Mugabe, "Bugüne dek yaşadığım için Tanrı'ya şükrediyorum. Hafif rahatsızlıklarım var fakat organlarım, kalbim ve ciğerlerim oldukça sağlıklı. Doktorlar kemiklerimin gücünü hayretle karşılıyor" şeklinde konuştu.

Mugabe'nin söz konusu açıklaması, First Lady Grace Mugabe'nin eşine 'halefini seçmesi için baskı yaptığına' ilişkin haberlerin hemen ardından geldi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI