radyobir
radyobir

En çok Türk'ün yaşadığı eyalet karantinada

Avrupa'da en az vaka sayısı ile Kovid-19 salgınını atlattığı düşünülen Almanya'da korkulan oldu. İkinci dalga başladı. Almanya'da en çok Türk'ün yaşadığı eyalet karantina altında

21 Ağustos 2020 07:56 | Kategori: Dünya

Almanya’nın 1 milyondan fazla Türk’ün yaşadığı eyaleti Kuzey Ren Vestfalya’da yeniden korona salgını alarmı verildi.

Eyalette bölgesel karantina uygulaması yürürlüğe konuldu.

Gütersloh’a bağlı Rheda Wiedenbrück ilçesinde yer alan 7000’den fazla üretim işçisi çalıştıran Almanya’nın en büyük et kesimhanesi ve et işleme tesisleri olan Tönnies et fabrikasında 1500’den fazla çalışana korona teşhisi konuldu.

İşçilerin bir kısmının hastalığı ailelerine ve iletişimde olduğu insanlara da bulaştırdığı ortaya çıktı.

Bu haber Almanya’nın ilk gündemi arasında yer alıyor ve tüm ülkede kaygı yarattı. Almanya’da tüketilen et ürünlerinin büyük çoğunluğu Tönnies’te üretiliyor.

Karantina uygulanıyor

Vaka sayısının yüksek olması nedeniyle eyalette bir dizi tedbirler alındı. Eyalet Başbakanı Armin Laschet dün bir basın açıklaması yaptı. 15 Haziran’da yürürlükten kaldırılan kısıtlamalar yeniden başladı. Mart ayında uygulanan karantina tedbirleri uygulanacak. Barlar, sinema, tiyatro, kafe, lokanta ve mağazalar kapatılacak. Lokantalar sadece adrese servis yapacak. Piknik ve mangal yapmak yasaklanırken açık havada aynı aileden olmayan iki kişiden fazla insanın bir araya gelmesine de izin verilmiyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI