radyobir
radyobir

Hediyelik eşya gibi can yeleği...

Can yeleksiz umuda yolculuk yapan küçük Aylan'ın acısı hala yüreklerdeyken Basmane'de küçükler için üretilen can yelekleri maalasef cansız çocuk mankenlerin üzerinde sergileniyor. Türkiye'nin en büyük kentlerinden birinde günde onlarca kişi ölümü göze alarak umuda yolculuğa çıkıyor.

05 Eylül 2015 17:19 | Kategori: Yaşam

Dünya cansız bedeni Bodrum sahillerine vuran 3 yaşındaki Aylan’ ağlıyor… Üzerinde can yeleği bulunmayan ve ailesiyle birlikte yeni umutlar için Kanada’ya gitmeye çalışan çocuğun hikayesi yürekleri dağladı. Aylan hayatını kaybettiğinde üzerinde bir can yeleği bile yoktu.

İzmir Basmane’den dün gelen bu fotoğraf ise umut yolculuğunun ne hale geldiğini gözler önüne serdi. Dükkanlar sanki çocuk elbisesi satar gibi çocuklar için özel can yelekleri satıyor. Bu can yeleklerinin ise çocuk mankenler üzerinde sergilenmesi acı bir görüntü olarak objektiflere yansıdı.  

Göçmenler tarafından yoğun talep gören can yelekleri cansız çocuk mankenlerin üzerinde sergileniyor… Ve göçmenler İzmir gibi büyük bir kentten ve İzmir’in göbeğinden ölümü göze alarak umut yolculuğuna çıkıyor…

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI