radyobir
radyobir

IŞİD "Hilafet turizmine başladı'

Radikal bir örgüt olan Irak ve Şam İslam Devleti, hilafet topraklarında otobüs ile gezi turları düzenlemeye başladı. El Arabia, örgütün etkinlik konusunda geçen ay bir açıklama yaptığını da ifade etti.

24 Temmuz 2014 12:47 | Kategori: Terör

IŞİD MİLİTANLARI

Haftada iki kez otobüs ile yapılan gezi turları, Suriye’nin Rakka kentinden başlayıp Irak’ın Anbar kentine son buluyor.
Gezi turlarını biraz para kazanmak amacıyla düzenlemeye başladıklarını itiraf eden militanlar, "Gezi ücretsiz değil, fiyat geçmek istediğiniz mesafeye bağlı” açıklamasını yaptı.
IŞİD müşterilerinin çoğu yabancı ve İngilizce konuşuyor. Bu nedenle otobüslerde tercüman hizmeti de mevcut. Otobüs gezilerine katılan bir grup daha var: akrabaları Irak’ta yaşayanlar. Söz konusu grup, geziler sayesinde akrabalarını görebiliyor.
Haziranın başında Irak ve Şam İslam Devleti örgütü, Irak ve Suriye’de kendi kontrolünde olan bölgelerde (Suriye’nin kuzeydeki Halep’ten Irak’ın doğusundaki Diyala’ya kadar) hilafet kurduklarını açıklamıştı. Militanların Ebu Bekir Bağdadi olarak da bilinen lideri Abdullah İbrahim El Samarai halife ilan edilmişti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI