radyobir
radyobir

Kerkük'teki operasyonda 3 IŞİD militanı öldürüldü

Irak güvenlik güçleri tarafından Kerkük kentinin güneyinde düzenlenen operasyonda, terör örgütü IŞİD'in 3 üyesi öldürüldü.

26 Haziran 2023 06:39 | Kategori: Ortadoğu

Kerkük Operasyonlar Komutan Yardımcısı Nebil İsa, düzenlediği basın toplantısında, IŞİD üyesi teröristlerin önce kentin güneyindeki Türkalan köyüne, daha sonra Kerkük kent merkezine sızmayı planladıkları yönünde istihbarat bilgisi aldıklarını belirtti.

Türkalan köyü yakınında başlattıkları geniş çaplı operasyon sırasında teröristler ile aralarında çatışma çıktığını belirten İsa, çatışmada bir askerin yaşamını yitirdiğini, 3 teröristin öldürüldüğünü ifade etti.

İsa, teröristlerin kent merkezine sızarak bayramda kanlı eylem yapmayı planladıklarını dile getirdi.

Operasyonların devam edeceği bilgisini veren İsa, bayramda da kent içi ve dışında sıkı güvenlik önlemleri alınacağını aktardı.

Terör örgütü IŞİD, 2014'te Irak'ın Musul, Salahaddin ve Enbar vilayetlerinin tamamı ile Diyala ve Kerkük illerinin bir kısmını ele geçirmiş, söz konusu bölgeler yıllar içinde örgütten geri alınmıştı.

Eski Başbakan Haydar el-İbadi, 9 Aralık 2017'de IŞİD'e karşı zafer kazanıldığını duyurmuştu.

​​​​​​​Irak'ın IŞİD'den temizlenmesinin üzerinden 5 yıldan fazla geçmesine rağmen söz konusu vilayetlerin kırsal bölgelerinde örgütün saldırıları sürüyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI