radyobir
radyobir

IŞİD, Rakka'da kaçacak yer arıyor!..

IŞİD karşıtı uluslararası koalisyon, örgütün 'kalesi' Rakka kentinde bugüne kadarki en ağır bombardımanı gerçekleştiriyor. Sputnik'e konuşan C. A, hava saldırılarının son 1 haftadır gözle görülür şekilde arttığına dikkat çekip, IŞİD militanlarının Rakka'da sürekli yer değiştirmek zorunda kaldıklarını anlattı.

16 Eylül 2015 16:04 | Kategori: Terör

ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyon uçaklarının, Suriye’nin Rakka kentine yönelik bombardımanlarını hiç olmadığı kadar yoğunlaştırdığı belirtiliyor. Rakka’da bulunan ve güvenlik gerekçesiyle isminin gizli tutulmasını isteyen C.A da konuyla ilgili olarak Sputnik’e konuştu. Rakka kent merkezi ile çevresinin her gün bombaladığını anlatan C.A, şu ifadeleri kullandı:

'ÖNCE İHA'LAR, SONRA UÇAKLAR GELİYOR'

"Koalisyon uçakları, Rakka’ya son bir yılın en büyük hava saldırısını gerçekleştiriyor. Ben 3 yıldır buradayım. Daha önce böyle yoğun saldırılar yoktu, ama son 1 haftadır çok yoğun saldırılar gerçekleşiyor. Eskiden günde 1 defa hava saldırısı olurdu. Şimdi ise günde 8, bazen de 10 defa vuruyorlar. Önce İnsansız Hava Araçları (İHA) sürekli uçuş yapıyorlar. Sonra da uçaklar gelip IŞİD mevzilerini bombalıyor. Rastgele değil, direkt IŞİD mevzilerini bombalıyor.” 

'YER ALTINDAKİ SIĞINAKLARDA KALIYORLAR'

IŞİD’in söz konusu operasyonlar sebebiyle büyük kayıplar verdiğini aktaran C.A, sözlerine şöyle devam etti: 

"Bazen İHA’larla belli hedefler öldürülüyor. Geçtiğimiz günlerde örgütün üst düzey bir adamı İHA’dan atılan füze ile öldürüldü. Örgüt, yoğun hava saldırıları nedeniyle sabit kontrol merkezlerini kaldırdı. Merkezleri birkaç saatte bir başka yere taşıyor. Önemli kişiler de hava saldırıları nedeniyle kent merkezinde uzun süre kalmıyor. Köylerde kalıyorlar. Bazıları ise kentte yerin altında yaptıkları sığınaklarda kalıyor. Uçaklar kente yaklaştığında IŞİD siren çalarak kentte yaşayan herkesi uyarıyor. Örgütün kayıplarının % 80’ni hava saldırılarından kaynaklanıyor.”

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI