radyobir
radyobir

İşte bombacı, işte aracı!..

ABD Dışişleri Bakanlığı, geçtiğimiz hafta pazar günü Suriye birliklerine yönelik intihar saldırısının bir ABD vatandaşı tarafından düzenlendiğini doğruladı. Bu, bir Amerikan vatandaşının Suriye'de düzenlediği bilinen ilk saldırı. Üstelik filmlerdekini aratmayacak bir araçla...

31 Mayıs 2014 13:27 | Güncelleme :31 Mayıs 2014 19:55 | Kategori: ABD

Geçtiğimiz pazar günü Suriye'nin İdlib kentinde rejim birliklerine yönelik dört saldırı düzenlenmiş ve saldırıları El Nusra Cephesi üstlenmişti.
Şimdi de ABD Dışişleri Bakanlığı, o saldırılardan birini düzenleyenin bir ABD vatandaşı olduğunu doğruladı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, söz konusu Amerikan vatandaşının Münir Muhammed Ebu Salha isimli kişi olduğunu düşündüklerini ve Suriye'deki yabancı uyruklu savaşçıların artışından endişe duyduklarını açıkladı.
 
El Kaide'nin Suriye'deki uzantısı olarak bilinen El Nusra Cephesi, saldırının bomba yüklü bir araçla düzenlendiğini duyurmuştu. YouTube'dan ise saldırı için kullanılan kamyonlara yaklaşık 17 ton patlayıcının nasıl yüklendiği ve araçların ilerleyişini gösteren görüntüler yüklenmişti. Bu görüntülerde, patlayıcı yüklü araçların ön ve yan taraflarına olası bir saldırıya karşı koruyucu görevi görmesi ve aracın hedefe ulaşmadan önce patlatılmasını önlemek amacıyla metal levhalar yerleştirildiği ve sadece sürücünün önünü görebileceği ufak bir delik açıldığı görülüyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI