radyobir
radyobir

İşte Oscar'ın favorileri!..

En fazla Oscar Ödülü'nü kim toplayacak? En İyi Film Oscarı'nı hangi film alacak? Ve 88. Oscar Ödül töreninde acaba hangi oyuncular ödüle layık bulunacak? İşte bizim favorilerimiz;

28 Şubat 2016 06:02 | Güncelleme :28 Şubat 2016 09:31 | Kategori: Kültür & Sanat



En İyi Film Ödülü

"The Revenant” (Diriliş) tam 12 dalda Oscar’a aday. Bu film, Kuzey Amerika’nın buzul çöllerinde efsanevi bir avcının hikayesini çok etkileyici bir biçimde anlatıyor ve bu yılki Oscar Ödülleri'nin en güçlü favorisi. Güçlü rakipleri olmasına karşın bu film "En İyi Film” kategorisinde en uygun seçim olurdu.



En İyi Özgün Senaryo

Bu kategoride bir gazeteci draması olan "Spotlight” ödülü alabilir. "Boston Globe” gazetesinin birkaç editörünün öyküsünü anlatan film, aslında En İyi Film kategorisinde de aday ama rakibi "The Revenant” çok iddialı. Oscar Akademisi bu ikilemi "Spotlight”ın senaryosunu ödüllendirerek çözebilir.



En İyi Yönetmen Ödülü

Bu kategori "En İyi Film” kategorisi ile eşdeğer görülmemeli. Çünkü bazen en iyi film, en iyi yönetmenin filmi olmuyor. Bu da Oscarların kendine has özelliği. Ancak "The Revenant”ın yönetmeni Alejandro Gonzales Inarritu, En İyi Yönetmen Ödülü'nü de alacak olursa, bu bir sürpriz olmaz, çünkü ödülü hak etmiş olacaktır.



En İyi Kadın Oyuncu

Bu kategoride "The Revenant”ın ödül alması doğal olarak mümkün değil, çünkü bu filmde kadın oyuncu neredeyse yok gibi. Ancak "Carol”de Cate Blanchett, "45 Years” filminde Charlotte Rampling ve diğer üç kadın oyuncu, yani 5 güçlü kadın Oscar’a aday. Bizim favorimiz Blanchett, ancak Rampling’in de şansı yok sayılmaz.



En İyi Erkek Oyuncu

Leonardo DiCaprio şeytanın bacağını bu kez kıracak gibi. Daha önce hiçbir adaylık üzerine bu kadar konuşulmamış ve yazılmamıştı. "The Revanant”da hayatta kalma ve intikam mücadelesi veren bir avcıyı oynayan DiCaprio bu ödülü kesinlikle hak ediyor. Bulvar basınında onun hakkında yazılanlara rağmen DiCaprio gerçekten iyi bir oyuncu!



En İyi Görüntü

Elbette bu kategoride de "The Revenant” ödüle aday. Kameraman Emmanuel Lubezki’nin beyaz perdeye yansıttığı görüntüler çarpıcı ve bu yönüyle Oscar’ı hak ediyor. Ama Lubezki’nin meslektaşı Ed Lachman da "Carol”da yarattığı olağanüstü görüntülerle ödüle layık.



En İyi Özgün Müzik

Resimde görülen bu iki beyefendinin de pazar günkü Oscar töreninde sevinme ihtimali çok yüksek. Resimdeki görece yaşlı olan kişi, İtalya’nın efsanevi film bestecisi Ennio Morricone. Yönetmen Quentin Tarantino’nun çektigi "The Hateful 8” adlı filminin müziğini besteleyen Morricone En İyi Özgün Müzik dalında Oscar’a aday, ayrıca bizim de müzik favorimiz!



En İyi Çizgi Film

Bu kategoride yarış başa baş gidiyor! Adaylar arasında " Inside Out” (Ters Yüz) adlı animasyon ticarî filmler arasında en başarılı olanlardan. Ama bizim önerimiz, Japon Ghibli stüdyosu yapımı, masalımsı "When Marnie Was There” adlı film. Yönetmenliğini Hiromasa Yonebayashi’nin yaptığı filmde 12 yaşındaki astım hastası bir kızın hikayesi anlatılıyor.



En İyi Belgesel

Bu yılın Oscar’a aday en iyi belgeseli, bir müzik belgeseli olan "Amy”. Kısa ve trajik bir müzik kariyeri olan şarkıcı Amy Winehouse hakkındaki bu film Oscar’ı hak ediyor. Ne var ki çetin bir rakiple, Endonezya tarihinin bir dönemini anlatan siyasi belgesel "The Look of Silence” ile karşı karşıya. Bu belgesel, Danimarka adına yarışa giriyor.



Yabancı Dilde En İyi Film

Muhtemelen bu genç adam pazar günü de Los Angeles’ta Oscar heykelini havaya kaldıracak. Altın Küre ile zaten şık bir adım atmıştı. Macar yönetmen Laszlo Nemes, Auschwitz toplama kampıyla ilgili "Saul fia” filmi ile Altın Küre’ye layık bulunmuştu. Bu kategoride şansı olan başka bir film de Fransa adına yarışan Türk yönetmen Deniz Gamze Ergüven'in "Mustang” filmi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI