radyobir
radyobir

Kültür AŞ TÜYAP'ta yeni kitaplarını okuyucularla buluşturacak

Her yıl yarım milyon ziyaretçiye ulaşan 37. TÜYAP Kitap Fuarı'nda kitapseverleri ağırlamaya hazırlanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Kültür AŞ, yeni çıkan kitapları; Büyük Osmanlı Tarihi, Gravürlerle Kudüs, Haseki Hürrem Sultan ve İstanbul'un 100 Motifi'ni okuyucularıyla buluşturacak.

02 Kasım 2018 11:23 | Kategori: Kültür & Sanat

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür AŞ, bu yıl 10-18 Kasım 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek TÜYAP Kitap Fuarı'nda kitapseverleri ağırlamaya hazırlanıyor.

Kültür AŞ, fuardaki İstanbul Kitapçısı standında aralarında Büyük Osmanlı Tarihi, Gravürlerle Kudüs, Haseki Hürrem Sultan ve İstanbul’un 100 Motifi gibi son çıkan kitapların da yer aldığı özel yayınları okuyucularıyla buluşturacak. Ziyaretçiler, TÜYAP Kitap Fuarı'nda İBB Kültür AŞ'nin, satışa sunulan bütün yazılı ve görsel yayınlarına da ulaşılabilecek. İBB Kültür AŞ, yılın son kitap fuarında birbirinden renkli etkinlik ve söyleşilerle okurlarını ağırlayacak. TÜYAP Kitap Fuarı’nda Salon 2’de 2201 numaralı stantta Hediyem İstanbul, 2101 A numaralı stantta ise İstanbul Kitapçısı yer alıyor.

Tarihten gravüre Kültür AŞ’den yeni kitaplar

Vahid Çabuk tarafından yazılan ve alanında yapılmış ayrıntılı ve titiz çalışmalardan biri olan "Büyük Osmanlı Tarihi” adlı kitap, Türklerin Orta Asya’dan itibaren kurduğu devletler hakkında bilgiler veriyor, ardından geniş bir kaynakça ve indeks çalışmasıyla Osmanlı tarihini anlatıyor.

"Gravürlerle Kudüs” adlı kitap ise İrfan Dağdelen’in Kudüs Sancağı’nın ve bölgesinin dönem gravürlerinin derlenmesinden oluşmuş çalışması. Kitabın başında Kudüs ve bölgesi hakkında bilgi veren Şemseddin Sami’nin Kamus’ul-A’lâm adlı eserinden bölümler yer alıyor. Sonrasında bölgenin ve burada bulunan yapıların gravürleri bulunuyor. Her gravürün ayrı bilgilendirme cümlesi var. Kitap, Türkçe, İngilizce ve Arapça olarak 3 dilde hazırlandı.

Nurhan Atasoy’un hazırladığı "Haseki Hürrem Sultan ve Vakıfların Altın Çağı” adlı kitapta ise Türk Devletlerinde ve Osmanlı Devleti’nde vakıf, vakıf kültürü çerçevesinde kadınların kurduğu vakıflar anlatılıyor. Haseki Hürrem Sultan’ın vakıf eserlerinin merkeze alındığı kitapta, Osmanlı Devleti’nde kadınların yaptırmış olduğu vakıflara da değiniliyor. Ayrıca kitabın sonunda Haseki Hürrem Sultan’ın vakfiyesi yer alıyor.

Yazar Doç.Münevver Üçer-Doç.Kaya Üçer'in "İstanbul’un 100 Motifi” adlı kitabında

İmparatorlukların başkenti, hükümdarların rüyası, medeniyetlerin buluşma noktası İstanbul anlatılıyor. Üzerinde yaşayan her toplumun mekâna ruhundan bir parça nakşettiği her bir köşesinde, sokağında tarihin farklı dönemlerine ait izler bulunan bu kadim şehir, asırların birikimiyle yeryüzünün en önemli kültürel hazinesi olarak kitabın konusunu oluşturuyor.

"Hediyem İstanbul” ürünleri TÜYAP’ta

TÜYAP Kitap Fuarı süresince "Hediyem İstanbul” markasının İstanbul’a özel ürünleri de İBB Kültür AŞ standında yer alacak. Fuarı ziyaret edenler "Hediyem İstanbul” markasının altın ve gümüş renkli minyatür elif, minyatür vav, minyatür elif ve vav, İstanbul hatırası kahve fincanı, gül koklayan Fatih otantik kupa ve İstanbul gravürleri otantik kupa gibi ürünlerini İBB Kültür AŞ standından temin edebilecekler.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI