radyobir
radyobir

Leyla Gencer konserle anılıyor

İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB), 2008 yılında kaybettiğimiz dünyaca ünlü sopranomuz Leyla Gencer'i, bu yıl da Mayıs ayında gerçekleştireceği bir konserle anıyor.

11 Mayıs 2015 16:12 | Kategori: Kültür & Sanat

İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin soprano solistlerinden Gülgez Altındağ, Nazlı Deniz Boran, Evren Ekşi, Gülbin Günay, Otilia M. İpek, Burçin Savigne, Ayşe Sezerman, Ayten Telek, Hande S. Ürben ve Deniz Yetim’in yer aldığı konserde, solistlere piyanist Fügen Yiğitgil eşlik ediyor.

Vefatının 7. yıldönümünde anılacak olan Gencer, solist kariyerine 1950 yılında Ankara Devlet Tiyatrosu’nda, Cavalleria Rusticana eserindeki Santuzza rolüyle adım attı. İtalya’da da ilk kez bu rolle seyirciyle buluşan sanatçı, zengin repertuarı ve mükemmel tekniği sayesinde kısa zamanda dünya çapında ün kazanarak "La Diva Turca” olarak anılmaya başlandı. 1992 yılına dek konserler vermeye devam eden Leyla Gencer, daha sonraki yıllarda eğitimcilik kariyerine ağırlık verip, pek çok genç sanatçının yetişmesini sağladı. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI