radyobir
radyobir

Myanmar'da en kanlı gün

Myanmar'da onlarca göstericinin çatışmalarda hayatını kaybetmesinin ve saldırganların Yangon kentinde Çin'in finanse ettiği bazı fabrikaları kundaklamasının bir gün ardından güvenlik güçleri demokrasi yanlısı göstericilere ateş açtı.

15 Mart 2021 10:10 | Kategori: Dünya

Tanıkların verdiği bilgiye göre göz altında olan devrik lider Aung San Suu Kyi'nin destekçileri Mandalay ve polisin ateş açtığı Myingyan kentlerinde yeniden gösterilere başladı.

Myingyan'daki 18 yaşındaki gösterici, "Bize ateş açtılar. Bir kızı kafasından ve bir erkeği de yüzünden vurdular ... Öldüklerini duydum" ifadelerini kullandı.

Göstericiler, yetkililerin artan şiddet kullanımına karşı sokaklara dökülürken yaklaşık 50 kişinin hayatını kaybettiği Pazar günü 1 Şubat'tan beri en kanlı gösteriler gerçekleşti.

Dün gerçekleştirilen kundaklamaların ardından çoğu kişinin 1 Şubat'taki darbenin destekçisi olarak gördüğü Çin komşusu Myanmar'da karışıklığın kontrol altına alınması için sert yorumlarda bulundu.

Çin elçiliği, pek çok Çinli çalışanın saldırılarda yaralandığını ve kapana kısıldığını söyleyerek Myanmar'ın iktidardaki generallerini şiddeti durdurmaya, can ve mal güvenliğini sağlamaya çağırdı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI