radyobir
radyobir

Ned Price bu ay görevden ayrılıyor

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, bakanlık sözcüsü Ned Price'ın iki yıldan uzun bir süredir yürüttüğü görevinden bu ay ayrılacağını ve kendisine doğrudan bağlı yeni bir göreve başlayacağını açıkladı.

08 Mart 2023 07:08 | Kategori: ABD

Price, Joe Biden'ın başkan olarak göreve başladığı 20 Ocak 2021'de sözcü olarak göreve başlamıştı. Price’ın görev sürecine Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ve diplomatlarla diğer personelin Afganistan'dan kaotik bir şekilde geri çekilmesi damgasını vurdu.

Blinken yaptığı açıklamada, Price’ın 200'den fazla basın brifingi düzenlediğini ve ABD dış politikasının yüzü ve sesi olarak hareket ettiğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Blinken açıklamasında, "Ned ABD hükümetinin dünya çapında basın özgürlüğünü savunmasına ve geliştirmesine yardımcı oldu ve diğer ülkelerde savunduğumuz şeffaflık ve açıklığı şekillendirdi. Katkıları, görevinden çok sonra da bakanlığa yarar sağlayacaktır" dedi.

Dışişleri Bakanlığı Muhabirleri Derneği Başkanı Shaun Tandon, Afganistan'dan çekilme olayında olduğu gibi muhabirlerin ince eleyip sık dokumasına maruz kaldığını söylediği Price’ın, eskiden olduğu gibi günlük basın brifingleri düzenlemesi nedeniyle minnettarlığını sundu.

ABD Dışişleri Bakanlığı, eski Başkan Donald Trump yönetimi sırasında seyrek brifingler düzenledi.

Tandon yaptığı açıklamada, "Ned sayesinde, günlük basın brifingleri artık rutin hale geldi ve böyle de olması gerekiyor. Bu da dünyanın dört bir yanındaki basına ABD'nin dış politikasını genellikle eleştirel bir biçimde sorgulama fırsatı sunuyor ve Dışişleri Bakanlığı’nın da bunu savunmasını gerektiriyor" dedi.

Tandon,"Bu, Amerikan demokrasisinin sağlıklı işlemesinin bir gereğidir" diye ekledi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI