radyobir
radyobir

Onur bayrağı asan dükkan sahibi vurularak öldürüldü

LGBTQ+ onur bayrağı California'da bir giysi mağazasının sahibinin hayatına mal oldu. Silahlı bir kişi, mağaza sahibi 66 yaşındaki kadını dükkanının önünde vurarak öldürdü.

22 Ağustos 2023 06:46 | Kategori: ABD


Cuma gecesi gerçekleşen olayda silahlı saldırgan olay yerinden kaçtı ancak daha sonra San Bernardino İlçesi Şerif teşkilatı yetkilileri tarafından bulundu ve girdiği tartışmada öldürüldü.

Cedar Glen bölgesinde Mag.Pi adlı mağazanın sahibi Laura Ann Carleton'ın hayatını kaybettiği açıklandı. San Bernardino Dağları'ndaki bu küçük yerleşim birimi Los Angeles'a yaklaşık 96 kilometre uzaklıkta.

Silahlı saldırıdan önce saldırganın mağazanın önünde asılı olan gökkuşağı bayrağıyla ilgili çok sayıda öfke dolu açıklama yaptığı belirtildi.

Kimliği açıklanmayan saldırganın polis memurlarıyla tartışmasındaysa ne yaşandığı bilinmiyor.

"Lauri" adıyla da bilinen Carleton'un hayatını kaybetmesinin ardından eşi ve dokuz çocuğu kaldı.

Komşu Lake Arrowhead bölgesinden bir LGBTQ grubu, Carleton'ın LGBTQ+ topluluğunun bir üyesi olmadığını ancak herkese yardım ettiğini belirtti. Grup, olay gecesi Carleton'ın mağazasının önündeki gökkuşağı onur bayraklarını korurken hayatını kaybettiğini söyledi.

Sosyal medyada haftasonu boyunca hayatını kaybeden mağaza sahibine destek mesajları yağdı. Mağazanın sosyal medya hesaplarında şok ve keder mesajları paylaşıldı. Mesajların çoğunda gökkuşağı emojileri yer aldı.

Polis son yıllarda birçok eyalette gökkuşağı onur bayraklarına zarar verilen olayları nefret suçları kapsamında inceliyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI