radyobir
radyobir

Oyuncu ve yazar Yılmaz Gruda yaşamını yitirdi

Bir süredir sağlık sorunlarıyla mücadele eden 93 yaşındaki usta oyuncu Yılmaz Gruda, yaşamını yitirdi.

26 Temmuz 2023 05:48 | Kategori: Tiyatro

Gruda'nın ölüm haberini, menajeri Tümay Özokur paylaştı.

Yılmaz Gruda, tiyatro, sinema ve dizi oyunculuğunun yanı sıra, şair, oyun yazarı ve tiyatro yönetmeni kimlikleriyle de tanınıyordu.

Çok sayıda kitaba imza atan Gruda, son yıllarda popüler televizyon dizilerindeki rolleriyle de yeni kuşaklar tarafından tanınmıştı.

1930'da İstanbul'da doğan Yılmaz Gruda'nın böbrek yetmezliğinden muzdarip olduğu biliniyordu.

Yılmaz Gruda'nın yazdığı şiirler, 1950'li yıllarda, çeşitli dergilerde yayımlanmaya başladı. 1956 yılında girdiği Cep Tiyatrosu'nda başlayan oyunculuk serüveni, Ankara Devlet Tiyatrosu'na ait Küçük Tiyatro'da devam etti. Ankara Meydan Sahnesi ve Nisa Serezli topluluklarında görev yaptı. Muammer Karaca Tiyatrosu'nu yönetti.

Duayen sanatçı, 25 Ekim 2020'de 90 yaşında Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda sahneye çıkmış, Anton Çehov'dan çevirdiği ve yönettiği Evliliğin Halleri oyununda oynamıştı.

Gruda, Türk sinemasının önde gelen isimlerinden Ayşen Gruda ile 1965 yılında evlenmişti. İkili 1976 yılında boşandılar.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, hayatını kaybeden Yılmaz Gruda için Twitter hesabından bir taziye mesajı yayınladı.

Bakan Ersoy, paylaşımında, "Sinema, tiyatro ve ekranlarımızın sevilen oyuncusu, şair, oyun yazarı ve tiyatro yönetmeni Yılmaz Gruda'yı kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Gruda’ya Allah’tan rahmet, kederli ailesi, sevenleri ve sanat camiamıza başsağlığı diliyorum" ifadelerine yer verdi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI