radyobir
radyobir

Papa Bolivya'dan kokain hammaddesi koka yaprağı istedi

Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus, 8 Temmuz'da ziyaret edeceği Bolivya'dan beklenmedik bir talepte bulundu. Kültür Bakanı Machiaco, Papa'nın kokainin ana maddesi olan koka yaprağı çiğnemek istediğini aktardı.

01 Temmuz 2015 10:43 | Kategori: Dünya

Latin Amerika ziyareti kapsamında Papa Franciscus’u ağırlamaya hazırlanan Bolivya’nın Kültür Bakanı Marko Machicao, hükümetin Papa’ya aslında koka çayı ikram etmek istediğini, ama kendisinin yaprak çiğnemeyi tercih ettiğini belirtti: "Koka çiğnemek istediğini bize iletti. Biz de kutsal koka yaprağıyla onu bekliyor olacağız.”

Koka yaprakları, yüksek rakımlarda yerlerde yüksekliğin etkilerini en az indirmek için kullanılıyor. Yaprakların aynı zamanda kas ağrısını giderdiğine ve açlık ve susuzluğu bastırdığına inanılıyor.

Bolivya’yı geçen yıl ziyaret eden Ban Ki-mun’a da 70. yaş hediyesi olarak ‘koka pastası’ verilmişti.

Koka yapraklarını yetiştirmek pek çok ülkede yasak olmasına rağmen, Bolivya’da bu bitkinin ‘faydalı ve kutsal’ olduğu savunuluyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI