radyobir
radyobir

Patriot'ların yeni yeri sır gibi saklanıyor

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Seal, ABD'nin Türkiye'den çekme kararı aldığı Patriot füzelerinin yeni yerinin gizli tutulacağını söyledi.

18 Ağustos 2015 07:24 | Kategori: Dış Politika

Sputnik’e konuşan Pentagon Sözcüsü Laura Seal, Türkiye’deki karadan havaya Patriot füzelerinin, ülkeden çekildikten sonra konuşlandırılacağı yeri ‘güvenlik gerekçesiyle’ açıklayamayacaklarını belirtti. Seal, "Bataryalar şu anda hızlı modernleştirme güncellemeleri için yeniden ABD’ye konuşlandırılıyor. Ancak tam olarak nerede olduklarını söylememiz mümkün değil” dedi.

'EŞSİZ BİR İSTİSNA'

Öte yandan Seal, 2013’te söz konusu Patriot füzelerinin, ‘Suriye’den gelecek tehlikelere’  karşı Türkiye’nin korunmasını öngören NATO operasyonu kapsamında Türkiye’ye konuşlandırılmasının ‘eşsiz bir istisna’ olduğunu vurguladı. 

ABD ve Türkiye, önceki gün ortak açıklama yaparak, görev süresi ekimde sona erecek Patriot’ların konuşlanmasının yenilenmeyeceğini duyurmuştu. New York Times (NYT) gazetesi ise Washington yönetiminin, çekme bilgisini son ana kadar Türkiye’den gizlediğini öne sürmüştü.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI