radyobir
radyobir

Plastik para tedavülde!..

Transdinyester Cumhuriyet Bankası (PRB), kompozit malzemelerden yapılan ve değeri 1, 3, 5 ve 10 Transdinyester rublesi olan paraları tedavüle soktu. İlgili bilgi, regülatörün yazılı açıklamasında yer alıyor.

24 Ağustos 2014 09:30 | Kategori: Ekonomi

Kalpazanlara karşı koruma amacıyla plastik paralarda mikro metinler, grafik ve ultraviyole ışık altında parlayan renksiz öğeler ve ayrıca özel doku kullanıldı. PRB, söz konusu paranın, "Transdinyester topraklarında meşru ödeme aracı” olduğunu ve diğer paralarla birlikte kullanıldığını vurguladı.
PRB Başkan Yardımcısı Olga Radulova, RIA Novosti’ye demecinde, günümüzde böyle bir paranın başka hiçbir yerde kullanılmadığını anlattı. Radulova, "Bu, sadece Transdinyester için değil tüm küresel bankacılık topluluğu için bir yenilik. Paralar, Rusya’daki meslektaşlarımız tarafından tasarlandı ve ilk kez bizde uygulanıyor” dedi.
Yeni paralar, Transdinyester ulusal paranın 20.yıldönümü vesilesiyle çıkarıldı. Cumhuriyet, 1994 yılında ilk para birimi olan kuponları tedavüle sokmuştu. Transdinyester rublesi 1997 yılında dolaşıma girmişti. Cumhuriyet, 2005 yılında kendi darphanesini açmıştı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI