radyobir
radyobir

Rakunlar arası çamaşır yıkama yarışması

Rusya'nın Krasnoyarsk kentinde, Royev Ruçey Parkı'nda yiyeceği eti önce suya batırma alışkanlığından dolayı «yıkayıcı» (lotor) adı yakıştırılmış rakunlar arasında çamaşır yıkama yarışı yapıldı. Haberi NGS.Novosti (Novosibirsk Habrleri) duyurdu.

13 Ağustos 2014 08:08 | Güncelleme :13 Ağustos 2014 12:18 | Kategori: Yaşam

Yarışlara iki rakun katıldı. İsimleri Maşa ile Artöm olan rakunlara içi su dolu birer leğen ve birkaç eski eşya verildi. Yarışlarda hakemliği hayvanat bahçesi ziyaretçileri ve park görevlileri yaptı. Söz konusu yarışlar berabere bitti.
İlk başta rakibini leğene yaklaştırmayan Maşa Artöm’un çamaşır yıkamasına engel oldu. Hayvanat bahçesi görevlileri, olaya müdahale etmek zorunda kaldı.
Yabani hayatta hayvanların pençeleri veya patileri ile tuttukları her şeyi suya batırarak "yıkadıklarını” ifade eden görevliler, parktaki hayvanların da lor peyniri ve kara buğday lapası gibi yiyeceklerini bile yıkamaya çalıştıklarını ifade etti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI