radyobir
radyobir

Reyhanlı saldırısının elebaşısı öldürüldü

Al Jazeera Arapça'nın yerel kaynaklara dayandırdığı habere göre, Suriye'deki iç savaşta rejim güçlerine destek veren örgütlerden Mukaveme Suriye'nin lideri Mihraç Ural öldürüldü. Ural, 2013'te Reyhanlı'da 52 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırılarla ilgili olarak hazırlanan iddianamede saldırıya bizzat katılmakla suçlanmıştı.

30 Mart 2016 06:34 | Güncelleme :30 Mart 2016 08:21 | Kategori: Terör

Suriye'deki iç savaşta rejim saflarında muhaliflere karşı savaşan Mukaveme Suriye örgütünün lideri Mihraç Ural öldürüldü.

Al Jazeera Arapça'ya telefonla bağlanan Ahrar u Şam askeri sözcüsü Ebu Yusuf Muhacir, Hazreti Yunus Dağı'nda bir hareketlilik tespit ettiklerini, bu bölgede Mukaveme Suriye örgütüne ait araçları gördükten sonra havan saldırısı düzenlediklerini söyledi.

Sözcü, hedefleri tam isabetle vurduklarını savunurken, saldırı sonrasında bölgeye çok sayıda ambulansın geldiğini ve yaralıları taşıdığını anlattı. Muhacir daha sonra Lazkiye'deki hastane kaynaklarından örgüt lideri Mihraç Ural'ın da ölenlerin arasında olduğu bilgisini aldıklarını ifade etti.

Ural'ın ismi 11 Mayıs 2013'te Reyhanlı'da 52 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırı ile ilgili olarak hazırlanan iddianamede, saldırıyı planlamakla suçlanan THKP-C Acilciler örgütünün lideri ve saldırıya bizzat katılanlardan biri olarak geçmişti. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI