radyobir
radyobir

Rus ordusu Kiev'e yaklaştı, kentten patlama sesleri geliyor

Ukrayna askerleri başkent Kiev'e yaklaşan Rus askerleriyle savaşırken Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelenskiy, Kiev'de kalmaya devam edeceğini söyledi.

25 Şubat 2022 08:34 | Kategori: Avrupa

Rusya dün üç cepheden başlattığı Ukrayna işgali ile Avrupa'da İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en büyük savaşı başlattı.

ABD Başkanı Joe Biden dün ülkesinin Rusya'ya yönelik yeni yaptırımlarını açıkladı. ABD başlıca Rus bankaları ve kamu şirketlerine yaptırım başlatırken Rusya'nın dolar ile iş yapmasını zorlaştırdı. Ancak ABD Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i yaptırım kapsamına almadı ve Rus bankalarının SWIFT ödeme sistemi ile bağlantısını kesmedi.

Ukrayna'nın başlıca kentleri patlamalar ve silah sesleriyle sarsılırken 100,000'e yakın kişi evlerini terk etti. Onlarca kişinin öldüğü bildirildi.

ABD ve Ukraynalı yetkililer Rusya'nın Kiev'i ele geçirmek ve hükümeti devirmeyi planladığını ifade ettiler. Rus birlikleri son olarak Kiev'in kuzeyinde nükleer santralin bulunduğu Çernobil bölgesine girdi ve Belarus sınırından başkente uzanan bu en kısa rota boyunca ilerledi.

Zelenskiy yayımladığı görüntülü mesajda, "Düşman beni bir numaralı hedef olarak belirledi. İkinci hedef ailem. Devlet başkanını ortadan kaldırarak Ukrayna'yı siyasi olarak yok etmek istiyorlar. Başkentte kalacağım. Ailem de Ukrayna'da" dedi.

Zelenskiy bugünkü açıklamasında 137 askeri personel ve sivilin çatışmalarda öldüğünü, yüzlerce kişinin yaralandığını açıkladı.

Ukrayna İçişleri Bakanı Danışmanı Anton Herashchenko, bugün erken saatlerde Ukrayna kuvvetlerinin Kiev üzerinde bir uçağı vurduğunu, uçağın konut binasına düştükten sonra binada yangın başladığını açıkladı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI