radyobir
radyobir

Rusya-Avusturya arasında diplomat restleşmesi

Avusturya'nın bugün bir Rus diplomatı sınır dışı etme kararı almasının ardından Rusya, Avusturyalı bir diplomatı 'istenmeyen kişi' ilan ederek Viyana'ya çok hızlı bir şekilde karşılık verdi.

24 Ağustos 2020 09:51 | Kategori: Dünya

Avusturya'nın bir Rus diplomata ülkeyi terk etmek için 1 Eylül'e kadar süre tanıması sonrası Rusya Dışişleri Bakanlığı, Avusturya'nın Moskova Büyükelçisi Johannes Aigner'i çağırdı.

Viyana'nın dayanaksız kararı nedeniyle Aigner'e protesto veren Rus Dışişleri, bir Avusturyalı diplomatın 'istenmeyen kişi' ilan edildiğini belirtti.

Avusturya Dışişleri Bakanlığı, bir Rus diplomatın tutumlarının Viyana Sözleşmesi'ne aykırı olduğunu öne sürerek diplomatın 'istenmeyen kişi' ilan edildiğini duyurmuştu.

Gazetecilerin Avusturya hükümetinin kararıyla ilgili soruları karşısında Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya'nın buna simetrik yanıt vereceğini vurgulamıştı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI