radyobir
radyobir

Somali'de El Şaab otel bastı, 12 ölü

Somali'nin başkenti Mogadişu'da, El Kaide örgütü bağlantılı El Şaab militanlarının bir otele baskın düzenlemesi sonucu, en az 12 kişi hayatını kaybetti. Militanların otel baskını ikinci gününe girerken içeride çok sayıda kişiyi de rehin tuttukları belirtiliyor.

21 Ağustos 2022 08:57 | Kategori: Afrika

Otel baskını üzerinden geçen 24 saatin üzerinden ikinci günde de devam ediyor. Saldırganları önce iki ayrı bombayı infilak ettirip ardından da sağa sola ateş açarak Hayat Hotel binasına girdi. El Şaab saldırıyı kendilerinin düzenlediğini duyurdu.

Reuters haber ajansına bilgi veren istihbarat yetkilileri, şu ana kadar en az 12 kişinin hayatını kaybettiğinin tespit edildiğini söyledi.

Militanların ellerinde kaç kişiyi rehin tuttukları bilinmiyor ancak rehineleri otel binasının ikinci katına topladıkları bilgisi var. Çok sayıda rehinenin olmasının yapılacak operasyonu güçleştirdiği belirtiliyor.

Rehinelerin bulunduğu ikinci kata çıkan merdivenlere de militanların bomba atarak merdivenleri kullanılamaz hale getirdikleri belirtiliyor.

Otelde yaşanan patlamalardan yükselen dumanlar ve silah sesleri gece boyunca ve Cumartesi sabahı da devam etti. Güvenlik güçleriyle militanlar arasında süren çatışmalar neticesinde otel binasının da ağır hasar aldığı ifade ediliyor.

Somali devlet televizyonu, güvenlik güçlerinin otel binasının yüzde 95'in kontrolü ele geçirdiğini ve güvenliği sağladığını duyurdu. Ancak militanlarla güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar halen devam ediyor.

El Kaide bağlantılı El Şaab terör örgütü 10 yılı aşkın süredir Somali’de saldırılar düzenleyerek mevcut iktidarı devirmek ve yerine kendileri geçerek şeriat kurallarına dayalı bir yönetim modeli kurmak istediklerini dile getiriyor.

Hayat Hotel, başkentte hükümet yetkilileri ve parlamenterlerin uğrak noktalarından biri olarak biliniyor. Ancak saldırı esnasında içeride herhangi bir hükümet yetkilisi yada siyasetçinin olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI