radyobir
radyobir

Tüm zamanların en tüyler ürpertici ayakkabıları

Gerçek insan kıllarıyla donatılmış bu sivri topuklu ayakkabılar bazı moda siteleri tarafından 'tüm zamanların tüyler ürpertici' ayakkabıları olarak lanse edildi.

22 Aralık 2014 23:08 | Güncelleme :22 Aralık 2014 23:38 | Kategori: Magazin

Açık pembe renkli, sivri burunlu ayakkabıların 10 santimetre uzunluğunda topukları var.
Ayakkabıların ödüllü tasarımcısı Zhu Tian, ayakkabılara yerleştirilen kılların vücudun hangi bölümünden alındığını söylemedi.
Londra'da bir sergi için tasarladığı ayakkabılar için sanatçı, "Dior marka bir çift sivri topuklu ayakkabıyı kullanarak yeni bir şey yaratmam istendi" diyor ve tasarımı için nereden ilham aldığını şöyle anlatıyor:
"Yüksek topukların cinsel objeye dönüştürülmesi fetişizmi ile oynamak istedim."
Moda ve tasarım siteleri, bu kıllı ayakkabılar için "kâbus gibi", "rahatsız edici", "tüm zamanların en tüyler ürpertici ayakkabıları" gibi yorumlar yaptı.



Bu yılki Broomhill Ulusal Heykel Ödülü'nün sahibi olan Tian, "Çağdaş tüketim kültüründeki yüksek topukluların cinsel bir obje olarak görüldüğü fetişizmle oynamaya ve bu fetişizmi sorgulamaya çalıştım" dedi.

Çin'deki 'küçük ayaklar gibi'

Sanatçı günümüzün yüksek topuklu ayakkabılarını, Çin'de eski zamanlarda, daha çekici göründüğü gerekçesiyle küçük ayaklara sahip olmak için kadınların ayaklarını bağlaması geleneğiyle kıyaslıyor.



Tian, "Küçük, eğri büğrü ayaklara sahip olan kadınlar daha çekici görülürdü. Şimdi ise insanlar bu uygulamayı çok iğrenç buluyor" dedi ve yüksek topuklu ayakkabılarla ilgili de şu yorumu yaptı:
"Yüksek topuklu ayakkabıların kadın vücuduna zarar verdiği kanıtlandı. Aynı şekilde bundan 100 yıl sonra geriye dönüp baktığımızda ayak bağlamakla ilgili ne düşünüyorsak, topuklu ayakkabılar için de mi aynısını düşüneceğiz?"
Zhu Tian ve diğer tasarımcıların çalışmaları 8 Ocak - 6 Şubat 2014 tarihleri arasında Londra'da sergilenecek.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI