radyobir
radyobir

Twitter'ın rakibi Bluesky, yeni bir dönüm noktasında

1 milyon kayıtlı kullanıcı sayısını aşan Bluesky, yeni bir dönüm noktasına ulaştı.

13 Eylül 2023 06:21 | Güncelleme :13 Eylül 2023 16:07 | Kategori: ABD

Kullanıcıların X'ten ayrılmak istemesi sonrası Elon Musk'a ait uygulamaya bir alternatif sunan, Twitter'ın ortak kurucusu Jack Dorsey'nin yarattığı sosyal medya platformunun popülerliğinde fırlama yaşandı. Musk yönetiminde Twitter, X diye yeniden adlandırılmıştı.

Salı günü bir dönüm noktasına ulaşan Bluesky'ın strateji ve operasyonlardan sorumlu çalışanı Rose Wang, platformun 1 milyon kullanıcı sayısını aştığı anın ekran görüntüsünü paylaştı.

Görünüşe göre hâlâ ilk aşamalarında olan Bluesky, dikkatli bir yaklaşım sergileyerek platformu ilk benimseyen gruba hitap ederken yavaşça büyüyor.

Bu temkinli yaklaşım tercih edilerek, bekleme listesi ve mevcut kullanıcıların gönderdiği davetiyeler aracılığıyla uygulamaya erişim genişletiliyor.

Uygulamayı ilk kez Twitter'ın halen başındayken duyuran Dorsey, geliştiricileri sosyal medyada "merkeziyetsiz bir standart" kurmakla görevlendirmişti.

1 milyon kullanıcı!!!

Dorsey 2020'de uygulamada şöyle yazmıştı:

En büyük ve uzun vadeli hedef, kamusal sohbet için dayanıklı ve açık bir protokol oluşturmak. Buna hiçbir kuruluş tek başına sahip olmayacak, mümkün olduğunca çok kişi katkıda bulunacak. Ve internette aynı ilkelerle doğup gelişecek.

Musk'ın X'i devralmasının ardından Tesla titanının toplu işten çıkarmalar gerçekleştirmek, ödeme yapmayan kullanıcıların mavi onay işaretlerini kaldırmak ve içerik kurallarında düzenlemeler yapmak gibi kendi platformunda kapsamlı değişikliklere gitmesi üzerine Bluesky'a kaydolma taleplerinde artış yaşanmıştı.

Musk'ın temmuzun bir noktasında kullanıcıların X'te okuyabileceği tweet sayısına sınırlama getirmesi üzerine Bluesky'a yönelik talepte yaşanan muazzam fırlama sebebiyle platform, kayıtları durdurmak zorunda kalmıştı. Musk ise bu hamlesini daha sonra geri almıştı.

Bluesky'ın kullanıcıları dikkatli bir şekilde bünyesine katma yaklaşımı, son zamanlarda Twitter'ın bir diğer rakibi olarak ortaya çıkan Meta'nın Threads platformuyla da tezat oluşturuyor.

Meta'nın, Threads'i mevcut Instagram kullanıcılarına çapraz tanıtma kararı, uygulamanın 24 saatten kısa süre içinde 30 milyona yakın kayıt almasını ve ilk 5 gün içinde de 100 milyondan fazla kullanıcıya ulaşmasını sağlamıştı.

Ancak çok beklenen bir özellik olan web uygulaması yakın zamanda kullanıma sunulmasına rağmen Threads'in trafiği endişe verici bir şekilde hızlı bir düşüş yaşıyor. Platformun günlük aktif kullanıcı sayısı, piyasaya sürülmesinden hemen sonra yaşadığı en parlak dönemine göre çok daha düşük.



Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI