radyobir
radyobir

"Japonya ile barış anlaşması konusu kapandı"

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, Japonya'nın, Ukrayna'daki özel askeri harekat bağlamında uyguladığı yaptırımlar nedeniyle bu ülkeyle barış anlaşmasıyla ilgili görüşmelerden geçen yılın mart ayında vazgeçildiğini anımsattı.

11 Şubat 2023 07:29 | Güncelleme :11 Şubat 2023 08:46 | Kategori: Avrupa

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, "Barış anlaşması konusuna gelince, bu konu kapandı” ifadesini kullandı.

Zaharova, "Japonya’nın Rusya’ya uyguladığı tek taraflı yaptırımların bariz düşmanca doğası yüzünden Moskova, Tokyo ile barış anlaşmasıyla ilgili görüşmelerden Mart 2022’de vazgeçti” diye ekledi.

Daha önce Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Andrey Rudenko, 'bariz şekilde düşmanca tutum sergileyen bir ülkeyle' barış anlaşması imzalanması konusunu müzakere etmenin mümkün olmadığını söylemişti.

Japonya, Rusya’nın diyalogu bitirme kararı için 'son derece üzücü ve tamamen kabul edilemez' ifadesi kullanılmıştı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI