radyobir
radyobir

"Moskova'da İHA'lar apartmanlara saldırdı" iddiası

Rusya'nın başkenti Moskova'da insansız hava araçlarının apartmanlara saldırdığı, binalarda küçük tahribatlar oluştuğu belirtildi. Şu ana dek edinilen bilgilere göre saldırılar nedeniyle apartman sakinlerinin yaralanmadıkları kaydediliyor.

30 Mayıs 2023 09:46 | Kategori: Avrupa

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, sabahın erken saatlerinde insansız hava araçlarının başkentte düzenledikleri saldırı sonucunda birkaç apartmanda küçük ölçekli tahribat oluştuğu açıklamasını yaptı.

Sobyanin, acil durum servislerinin olay yerlerine gittiğini ve buralarda incelemelerde bulunduklarını belirtti. Moskova Belediye Başkanı ayrıca, şimdiye dek aldıkları bilgilere göre saldırılar yüzünden ‘kimsenin ciddi bir yaralanma geçirmediğini’ ekledi.

Daha önce Sputnik haber ajansına bilgi veren kaynaklar, insansız hava araçlarından birisinin başkentteki Profsoyuznaya sokağı 98 numaradaki apartmanın üst katlarına saldırdığını, binanın ön cephesinin tahrip olduğunu ve dairelerin camlarının kırıldığını söylemişti. İnsansız hava araçlarından bir diğerininse Atlasova Tinao sokağındaki 24 katlı bir binaya düştüğü belirtilmişti.

İnsansız hava araçları ile düzenlenen saldırıda kaç binanın hedef alındığına ilişkin resmi bir açıklama henüz yapılmadı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI