radyobir
radyobir

Gaziantep opera ve baleye doydu

Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen, libretto ve koreografisi Beyhan Murphy'e, müzikleri Mercan Dede'ye ait dans ve müzik şöleni "Güldestan" adlı eserle 1. Uluslararası Gaziantep Opera ve Bale Festivali sona erdi.

13 Mayıs 2018 18:38 | Kategori: Kültür & Sanat

1. Uluslararası Gaziantep Opera ve Bale Festivali; 4 Mayıs 2018, Cuma akşamı, Türksoy Açılış Konseri ile başladı. Ülkemizin de üyesi bulunduğu Türksüoy üyesi ülkelerden katılan opera solistlerine,  Orkestra şefi Petr Gribanov yönetiminde Kazakistan’ın Karaganda Senfoni Orkestrası eşlik etti. soprano Elnura Samarbekova (Kırgızistan), soprano Mehlika Karadeniz Bilgin (Ankara DOB),  soprano Eleonora Mustafayeva  (Azerbaycan),  Tenor Ünüşan Kuloğlu  (Ankara DOB),  bariton Talgat Mussabayev (Kazakistan)   orkestra şefi Petr Gribanov ( Kazakistan) sahnedeydi. 7 Mayıs 2018, Pazartesi, Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen IV. Murat operası Okan Demiriş’in görkemli müzikleriyle  Osmanlı Tarihinin önemli bir dönemini, sarayın gizemli dünyasını, yaşanan çekişmelerini sahneye taşıdı. 10 Mayıs 2018, Perşembe akşamı Düğün balesi Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü tarafından Mehmet Balkan’ın koreorafisi ile sahnelendi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI