radyobir
radyobir

Kolombiya'da FARC lideri serbest

Kolombiya'da Yüksek Mahkeme, bir yıldır tutulduğu cezaevinden 17 Mayıs'ta çıkışından birkaç dakika sonra 'uyuşturucu ticaretine' ilişkin yeni deliller olduğu gerekçesiyle başsavcılık tarafından yeniden gözaltına alınan Santrich'in derhal serbest bırakılmasını istedi.

30 Mayıs 2019 08:31 | Kategori: Dünya

Kolombiya’da Yüksek Mahkeme serbest kaldıktan birkaç dakika sonra başsavcılıkça yeniden gözaltına alınan eski Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri'nin (FARC) sembol ismi Jesus Santrich’in derhal serbest bırakılmasına karar verdi. 

Geçen yıl uyuşturucu ticaretinden girdiği cezaevinde geçirdiği bir yılın ardından Özel Barış Yargısı (JEP) mahkemesince verilen kararla dışarı çıkan fakat birkaç dakika sonra yeni deliller ışığında Başsavcılık tarafından yeniden gözaltına alınan ve iki haftadır nezarethanede tutulan Santrich’in imdadına Yüksek Mahkeme yetişti. 

Yüksek Mahkeme'den yapılan açıklamada, gerçek ismi Seuxis Paucias Hernandez olan Santrich’in serbest bırakılması ve yargılamasının kendi bünyelerinde yapılmasına karar verildiği belirtildi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI