radyobir
radyobir

Pencşir direniş lideri Taliban'la görüşmeye hazır

Kabil'in kuzeyinde yer alan Pencşir Vadisi'nde Taliban'a karşı mücadele eden Afganistan Ulusal Direniş Cephesi (NRFA) Lideri Ahmad Massoud din alimlerinin çatışmaların sonlandırılması için ve müzakere oturulması önerilerini memnuniyetle karşıladığını söyledi.

06 Eylül 2021 09:30 | Kategori: Asya Pasifik

Taliban'ın bölgeyi kontrol altına aldıktan sonra Pencşir'e girildiğini açıklamasının ardından NRFA'nın Facebook sayfası üzerinden açıklamalarda bulunan Massoud "NRF prensipte sorunların çözümü ve çatışmalara son vererek müzakere masasına oturmayı kabul ediyor" dedi.

Massoud "Sürdürülebilecek bir barışın sağlanması için NRF Taliban'ın Pencşir ve Andarab'daki çatışmaları ve askeri hamlelerini durdurması koşuluyla çatışmaya son vermeye hazır" dedi.

Taliban Batılı güçlerin desteklediği Afgan hükümetinin düşmesi ve Cumhurbaşkanı Ashraf Ghani'nin ülkeyi terketmesinin ardından 15 Ağustos'ta Kabil'i ele geçirmişti.

Kabil'i ele geçirmelerinden bu yana daha ılımlı bir tavır içerisinde olan Taliban yöneticileri hükümet kurmak için görüşmelere başlamıştı.

Taliban karşıtı liderlerden Massoud görüşmelerin barışçıl bir şekilde sürmesini umduğunu ancak Pencşir'de bulunan birliklerinin çatışmaya hazır olduğunu söylemişti.

Massoud, "Taliban'ın ilerlemek için tek yolun görüşmeler olduğunu anlamasını istiyoruz. Savaş çıkmasını istemiyoruz" demişti.

Taliban 23 Ağustos'ta Twitter üzerinden yüzlerce askerinin Pencşir'e doğru ilerlediğini gösteren bir video yayımlamıştı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI