radyobir
radyobir

Son yarı finalist Anadolu Efes

Spor Toto Basketbol Süper Ligi Playoff çeyrek final serisi 3. maçında Anadolu Efes, Galatasaray Odeabank'ı 87-76 mağlup ederek seriyi 2-1 kazandı ve yarı finalde Beşiktaş Sompo Japan'in rakib oldu.

28 Mayıs 2017 07:18 | Kategori:

Karşılaşmaya hızlı bir başlangıç yapan Anadolu Efes, oyunda da üstünlüğü sağladı. Galatasaray Odeabank, Austin Daye ve Errick McCollum ile etkili olsa da, ilk çeyreği lacivert beyazlılar 24-17 tamamladı. İkinci çeyrekte Galatasaray Odeabank, McCollum'un önderliğinde skorda dengeyi sağladı. Ancak Anadolu Efes, Thomas Heurtel ve Derrick Brown'ın fırsatları iyi değerlendirmesiyle 10-2'lik bir seri yakaladı ve devre arasına 48-40'lık üstünlükle gitti.

Karşılıklı sayılarla başlayan üçüncü çeyrekte Heurtel ve Thomas ile etkili olan Efes, son çeyreğe 69-55 önde girdi. Galatasaray Odeabank, McCollum ile maça ortak olmaya çalışsa da, lacivert beyazlılar karşılaşmayı 87-76 kazandı.

Anadolu Efes'te Derrick Brown, 22 sayı ve 7 ribaundla yıldızlaşırken, DeShaun Thomas 15 sayıyla takımı adına etkili oldu. Maçın en skorer ismi olan Errick McCollum'un 32 sayılık performansı, Galatasaray Odeabank'ın yarı finale kalması için yeterli olmadı.

Beşiktaş Sompo Japan-Anadolu Efes serisinin ilk iki maçı Akatlar Arena'da, üçüncü ve olası dördüncü maç, Abdi İpekçi Arena'da oynanacak. 3 galibiyet alan takımın finale kalacağı eşleşmede seri 2-2 eşitlenirse, 5. ve son karşılaşma yine Akatlar'da oynanacak.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI